Driehoekige boomhutten in Noorse bossen

Artikel delen

Geplaatst op gebogen stalen poten en bekleed met glanzend zwart metaal, zijn de PAN Treetop-hutten weggestopt in een bos twee uur van Oslo. De twee hutten zijn ontworpen door de in Oslo gevestigde architect Espen Surnevik. Het ontwerp werd geraliseerd voor een echtpaar dat een duurzame toeristische bestemming wilde creëren. De hutten zijn sinds eind vorig jaar te boeken en bieden comfort in combinatie met een wild landschap.

De oprichters Kristian Rostad en Christine Mowinckel startten het toerismeproject in de hoop buitenlandse toeristen te verbinden met “de echte Noorse wildernis.” Het echtpaar, dat op een boerderij in Finnskogen aan de Zweedse grens woont, wil de regio bewust maken van de locatie aan het begin van Taiga, het grootste landbiotoop ter wereld. Een mythisch gebied met een rijke biodiversiteit. Volgens het persbericht van het project: “PAN Treetop Cabins is een visionair project dat spectaculaire architectuur combineert met de verbluffende natuur die men in dit onbekende deel van Noorwegen tegenkomt.”

De hutten zijn zo geplaatst dat natuurlijk licht optimaal binnenvalt en het uitzicht het mooist uitkomt. Elke cabine is verhoogd op stalen palen om de impact op de locatie te minimaliseren en is ontworpen rekening houdende met een efficiente. De woonruimte beslaat een oppervlakte van 40 vierkante meter. Beide hutten zijn uitgerust met elektriciteit, vloerverwarming, een regendouche, keuken en een open haard. De tentvormige profielen zijn geïnspireerd op Noord-Amerikaanse A-frame lodges en zijn aan beide uiteinden voorzien van grote ramen.

“PAN is een unieke mogelijkheid voor toeristen die de stilte van het bos willen combineren met mooie activiteiten en de mysterieuze cultuur van Finnskogen,” aldus de ontwerper. De ontwerper merkte op dat alle materialen zorgvuldig zijn geselecteerd om te voldoen aan duurzame principes. De hutten zijn bekleed met zwart metaal in plaats van hout om de aandacht te vestigen op hun kunstmatige oorsprong.

Bron: Espen Surnevik

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief