Inspirerend bouwwerk van hout en staal

Artikel delen

Centraal gelegen in de Amerikaanse staat Arkansas bevinden zich de Garvan Woodland Gardens. Een 200 hectare groot natuurpark met botanische tuinen dat hoort bij de Universiteit van Arkansas. Een schitterende locatie om met warmte behandeld grenen en staal een unieke boomhut te bouwen.

Het behandelingsproces van de “gethermicaliseerde” den maakt gebruik van warmte en stoom om een ​​langere levensduur van het hout te garanderen. Het maakt het hout ook minder vatbaar voor weer en de elementen. Het ‘lattenontwerp’ biedt een sterke, veilige structuur waarmee kinderen zich meer verbonden voelen met de omliggende natuur.

Met zes paar dunne stalen kolommen wordt de boomhut een kleine 8 meter de lucht in gehesen. Hierdoor hoeft de ondergrond niet te worden gemanipuleerd om de structuur te installeren, een belangrijke overweging voor het beschermde natuurpark.

De boomhut bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft een loopbrug die leidt naar de centrale ingang. De ontwerpers creëerden een ‘ruggengraat’ van staal die door de hele boomhut loopt. Aan de ruggengraat zijn vervolgens 113 ‘ribben’ bevestigd. Tien van staal, de rest van hout. Verschillende uitsparingen geven bezoekers een onbelemmerd zicht op het bos en de boomtoppen.

Bron: Dezeen Beeld: Modus Studio

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief