Eyecatcher in Edinburgh

Artikel delen

David Mach is een schotse beeldhouwer en ‘installatie kunstenaar’ die het tijd vond voor een andere discipline. Hij ontwierp een gebouw met een bijzonder uiterlijk opgebouwd uit meer dan 30 zeecontainers.

Het gebouw moet plaats nemen in een nieuw project ten westen van de Schotse hoofdstad Edinburgh. Een terrein ter grootte van 43 hectare wordt ontwikkeld tot een levendige gemeenschap die bestaat uit kantoorruimte, sport- en recreatievoorzieningen, een gezondheidscentrum, verschillende winkels en diverse horecagelegenheden.

Tijdens de planningsfase werd besloten om een ​​herkenningspunt in te passen. Een gebouw dat in het oog springt, maar ook multifunctioneel is. Het team kwam uit bij David Mach die bekend staat om het creëren van immense, dynamische kunstinstallaties met behulp van een breed scala aan materialen.

De eyecatcher die Mach ontwierp is opgebouwd uit meer dan 30 scheepscontainers die onder verschillende hoeken zijn gestapeld. De kunstenaar legt uit dat het gebouw een eerbetoon is aan de manier waarop steden duurzaamheid en circulariteit meer en meer als uitgangspunt nemen. “Het is een gebouw dat een statement maakt en laat zien hoe mooi hergebruik van materialen kan zijn.”

Het gebouw zal in eerste instantie dienen als kantoorruimte voor de projectontwikkelaar, inclusief een ruimte met informatie over het project en de bouw er van. Daarna zal het dienst gaan doen als een grote galerijruimte voor tentoonstellingen en horeca.


Bron: ArchDaily Beeld: David Mach, Dixon Jones, Assembly Studios.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief