Prefab studententhuisvesting voor Dyson

Artikel delen

De toekomst van studentenhuisvesting kan gepaard gaan met energie-efficiëntie, snellere bouwtijden en minder verspilling als ontwikkelaars in de voetsporen treden van het nieuw voltooide studentendorp van Dyson Institute of Engineering en Technology in Engeland.

De in Londen gevestigde architect WilkinsonEyre, heeft de bouw van nieuwe studentenhuisvesting op de Dyson Malmesbury Campus opgeleverd. Het energiezuinige dorp voor toekomstige ingenieurs is gebouwd met modulaire bouwtechnologieën en bestaat uit clusters van geprefabriceerde units die na ontwikkeling op locatie zijn aangebracht.

Het Dyson Institute of Engineering and Technology is opgericht om hoger onderwijs te combineren met commerciële industrie, onderzoek en ontwikkeling. De nieuwe huisvesting biedt ruimte aan 50 technische studenten die onderzoek en studie eenvoudig kunnen combineren met een bezoek aan het personeel van Dyson. In aanvulling op de woonunits bevat de nieuwe huisvesting gemeenschappelijke voorzieningen.

De units van acht bij vier meter werden prefab gefabriceerd uit gelamineerd hout (CLT). Vervolgens zijn ze gestapeld in een verscheidenheid aan configuraties van twee tot drie verdiepingen hoog. waarbij sommige eenheden tot drie meter vrijdragend waren. Elke unit is voorzien van natuurlijke ventilatie en maakt optimaal gebruik van daglicht door grote ramen met driedubbele beglazing. Panelen van aluminium houden de regen buiten en sommige units zijn voorzien van met sedum bedekte daken. De geprefabriceerde units zijn volledig uitgerust met op maat gemaakte meubels en ingebouwde opslagruimte voordat ze naar de locatie werden getransporteerd.

Elk cluster bestaat uit maximaal zes prefab-eenheden met een gedeelde keuken en wasruimte op het middelste instapniveau, evenals een ingang met ontvangst en opslag. “De dynamische verscheidenheid aan configuraties geeft het dorp een informeel, residentieel karakter”, aldus de architect. “Groene ruimten en paden zorgen voor verbindingen tussen woonruimten en het gemeenschappelijke clubhuis.”

Bron: WilkinsonEyre Beeld: WilkinsonEyre

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief