Transformatie: van bus tot zwembad…

Artikel delen

De inwoners van de Franse regio Artois kunnen de laatste zomerse zonnestralen vertoeven in een opmerkelijk zwembad. Het nieuwe openbare zwembad werd getransformeerd uit een oude bus. De Franse kunstenaar Benedetto Bufalino staat bekend om het omzetten van oude auto’s in leuke en functionele objecten.

De installatie maakt deel uit van een lokaal initiatief genaamd ‘operation odyssey’. Gedurende de zomer worden verschillende evenementen georganiseerd om bezoekers naar het gebied van het mijnbekken Nord-Pas de Calais te trekken. Het zwembad werd eind augustus onthuld en zal in drie lokale steden worden geïnstalleerd totdat het een permanente plek krijgt.

Nadat de kunstenaar de stoelen en vloeren volledig had leeggehaald, was de volgende stap het verwijderen van een volledig zijpaneel. Hij kantelde de bus op zijn zijkant en monteerde vervolgens in de binnenkant een polyester bak en vulde deze met water.

Het eindresultaat is een kleurrijk zwembad van bijna 10 meter lang en 2,5 meter breed. Het ‘busbad’ biedt plaats aan maximaal 10 zwemmers en ook aan plekje voor de badmeester is gedacht. Het ‘busbad’ is de nieuwste toevoeging aan Bufalino’s lange portfolio van openbare kunstinstallaties die hier zijn te bekijken.

Bron: Designboom Beeld: Romain Hayem

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief