School van plastic

Artikel delen

Archstorming – een platform voor architectuur wedstrijden – presenteerde onlangs de winnaars van zijn “Tulum Plastic School” competitie. Doelstelling: ontwerp een school van plastic en vraag zo aandacht voor het afvalprobleem in Mexico en hergebruik van plastic materialen. Uit 230 inzendingen heeft een internationale jury drie winnende projecten geselecteerd.

De eerste prijs werd toegekend aan Daniel Garcia en William Smith van Harvard University. Het duo gebruikte de internationale plastic pallet als bouwsteen. In plaats van plastic te smelten en het materiaal te hervormen, profiteerden de ontwerpers van de stabiliteit van pallets om de buitenmuren van de school en het zeer steile dak te maken. De transparante, recyclebare en gegolfde kunststof gevel laat niet alleen licht in de school, maar beschermt de school ook tegen de elementen en kan ’s nachts gloeien als een baken.

De Maleisische ontwerper David Nee Zhi Kang kreeg de tweede plaats voor zijn voorstel voor een school die was geschaald en ontworpen voor kinderen. De multifunctionele school kan ook worden opengesteld voor gebruik door de gemeenschap. In plaats van bewerkte plastic materialen te gebruiken, is het conceptuele gebouw geconstrueerd uit gewone plastic afvalmaterialen en op te bouwen met eenvoudig gereedschap zonder de noodzaak van zware machines.

De derde plaats ging naar een groep Argentijnse ontwerpers. Zij stelden een modulair ontwerp voor om afval te verminderen. Elk modulair paneel kan worden gemaakt van gerecycled plastic voeringen en gereconstitueerd hout. Om de ecologische voetafdruk verder te verkleinen, kan de school worden uitgerust met verticale tuinen, een opvangsysteem voor regenwater en zonnepanelen.

“Het resultaat van deze wedstrijd laat zien dat er nieuwe, zeer aantrekkelijke manieren zijn om een ​​school te ontwerpen met behulp van gerecycled plastic en dat het mogelijk is dit materiaal in de architectuur te introduceren,” aldus Archstorming.

Bron: Tulum Plastic School Beeld: Archstorming

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief