Zeecontainerhotel in Londen

Artikel delen

De herbestemde zeecontainer lijkt meer en meer een regulier bouwmateriaal te worden dat overal opduikt. Bezoekers van het Waterloo-district in Londen, kunnen nu verblijven in het ‘Stow-Away Hotel’. Een duurzaam hotel dat is opgebouwd uit 26 zeecontainers.

Het hotel is ontworpen door de Londense architectenstudio Doone Silver Kerr. Het chique hotel bestaat uit verschillende containers van bijna 9 meter lang die samen vijf verdiepingen vormen.

De buitenkant van het containerhotel is wit en straalt een eigentijdse esthetiek uit. De uiteinden van de containers zijn gebruikt voor het plaatsen van grote ramen die uitkijken op straat. Hoekige stalen “vinnen” zorgen voor schaduw aan de binnenkant.

Het hotel biedt een concept waar gasten naast een paar nachten ook enkele maanden kunnen verblijven. Zodoende zijn de kamers ontworpen om meer op appartementen te lijken dan op hotelkamers. De kamers zijn bekleed met marmer, gekleurd multiplex en prettig verlicht zodat een comfortabele sfeer ontstaat waar een brede doelgroep zich thuis voelt.

De compacte kamers zijn flexibel ingericht om het maximale uit de beperkte ruimte te halen. Elke kamer is voorzien van een kingsize bed, een zithoek en een ‘spa-achtige’ badkamer met een douche. De kamers hebben ook een kitchenette met kookplaten, gootstenen en vaatwassers. Gasten zullen genieten van een scala aan moderne voorzieningen, waaronder airconditioning, een flatscreen smart-tv en gratis breedband-WiFi.

Bron: DeZeen Beeld: Stow-Away Hotel

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief