Grootste groene gevel in Londen

Artikel delen

Het Londense ‘Citicape House’ krijgt de grootste groene gevel in Europa. De gevel van het nieuw te realiseren vijfsterrenhotel heeft straks een totale oppervlakte van 12000 vierkante meter waarmee het op jaarbasis 8 ton luchtvervuiling hoopt te absorberen. Het gebouw moet de trend gaat zetten als het gaat om het ontwikkelen van een groenere Britse hoofdstad.

Het hotel zal naar verwachting in 2024 gereed zijn en beschikt dan over 382 kamers, 40.000 vierkante meter werkruimte, een skybar, vergader- en evenementenruimtes, een spa en een restaurant. Op de 11e verdieping wordt een voor het publiek toegankelijke groene ruimte gerealiseerd met een fraai uitzicht op de nabij gelegen St. Paul’s Cathedral. De groene gevel zal bestaan uit 400.000 platen die zich rond het gebouw wikkelen. Ook worden in de gevel speciale ruimtes gecreëerd waar bedreigde platensoorten ongestoord kunnen groeien.

Naast de 8 ton luchtvervuiling die elk jaar door het hotel wordt opgevangen, zal het gebouw naar verwachting ook 6 ton zuurstof produceren. Bovendien zal de muur elk jaar ongeveer 500 kilogram gevaarlijke zwevende deeltjes vasthouden. Om duurzaam te functioneren maakt het gebruik van lucht-warmtepompen en regelwaterverzamelsystemen om de gevel te voorzien van irrigatie. Een inspirerend voorbeeld voor het Urban Greening Policy ontwikkeld door het ‘New London Plan’. Een beleidsplan gericht op het aanmoedigen van bedrijven om prioriteit te geven aan urban greening.

Bron: dezeen Beeld: Sheppard Robson

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief