Cybunker: garage voor de Cybertruck ++

Artikel delen

Afgelopen November presenteerde Tesla de Cybertruck. Een futuristisch ogende pickup truck met een hoekig uiterlijk die zo uit een science fiction film lijkt te komen. Fan van de nieuwe creatie van Elon Musk? Misschien is de bijpassende Cybunker dan ook wat voor jou.

Cybunker is een futuristisch, modulair architectuurconcept van het in New York gevestigde bedrijf Lars Büro en lijkt de ideale garage voor de Cybertruck. Cybunker is echter meer dan een garage en kan ook worden ingezet als off-grid woning welke wordt aangedreven door zonne-energie.

Net als de nieuwste telg in de Tesla familie is Cybunker gevormd op basis van een scherp hoekige structuur gemaakt van staal. De structuur is voorzien van een scheef dak bekleed met zonnepanelen. Cybunker beschikt in de basis over een oppervlakte van 180 vierkante meter maar is uit te breiden tot een oppervlakte van 550 vierkante meter.

Als de Cybunker wordt geleverd als garage, dan is het gebouwtje voorzien van twee vouwdeuren die opengaan voor een verscheidenheid aan apparatuur en voertuigen. Voor gebruik als woning of kantoor zijn verschillende interieuropties te selecteren.

Panelen van gepantserd glas accentueren de stalen ‘envelop-structuur’ van het gebouw, waarvan de ontwerpers zeggen dat ze ontworpen zijn om de zwaarste omgevingscondities te weerstaan. Een dak voorzien van zonnepanelen en een opvangsystemen voor regenwater, zorgen ervoor dat Cybunker off-grid gebruikt kan worden.

“Dit is geen concept wat bij een idee blijft maar een echt product.” vertelt Daniel Bidot-Betancourt, manager business development bij Lars Büro. “We bevinden ons momenteel in de engineeringfase en hebben als doel de prijs- en beschikbaarheidsdetails begin 2020 vrij te geven. Alle geïnteresseerde partijen kunnen ons e-mailen op info@larsburo.com voor het ontvangen van updates”

Bron: https://larsburo.com/ Beeld: Lars Buro

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief