Houten stad in Kopenhagen

Artikel delen

Een duurzame met natuur gevulde wijk die volledig is gebouw van hout. Dat is het idee van het Scandinavische architectenbureau Henning Larsen. De te bouwen wijk moet de ontwikkeling van duurzaam leven bevorderen, de CO2-voetafdruk verlagen en een plekje krijgen op een voormalige stortplaats net buiten het centrum van Kopenhagen.

De wijk moet gebouwd gaan worden op ruim 18 hectare en biedt huisvesting aan 7000 inwoners. De inwoners vinden een plekje in één van de drie dorpachtige kernen die door groen met elkaar verbonden zijn. Natuur speelt een belangrijke rol in de wijk. Doelstelling is elke woning een plek te geven op minder dan 2 minuten loopafstand van de natuur.

Natuur wordt verder geïntegreerd door in de muren van verschillende woningen broedplaatsen voor vogels en vleermuizen op te nemen. Elke woonkern wordt voorzien van een vijver, gemeenschappelijke tuinen moeten het contact tussen bewoners bevorderen.

“Concreet wordt dit de eerste volledig in hout gebouwde wijk van Kopenhagen. Met het landelijke dorp als archetype creëren we een stad waar biodiversiteit en actieve recreatie een duurzaam pact tussen mens en natuur vormen.”

Bron + beeld: henninglarsen.com/

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief