Tiny in de Alpen

Artikel delen

Hartstikke mooie natuurlijk de opkomst van Tiny Houses in de Vinex wijk, maar dan de Immerso hut: een Tiny House met transparante dak midden in de Italiaanse Alpen. Dat is jezelf onderdompelen in de natuur, groots genieten op een paar vierkante meter.

Immerso is ontworpen door de Italiaanse architecten Fabio Vignolo en Francesca Turnaturi en biedt plaats aan twee personen. De houten hut ligt in de sprookjesachtige omgeving van de Chisone-vallei en wordt omgeven door een adembenemend uitzicht. Volgens de architecten is deze bijzondere locatie in feite de inspiratie geweest voor het ontwerp. “Een huisje om je te onttrekken aan het gejaagde leven van alledag en de toenemende menselijke behoefte om verbonden te zijn met de natuur.”

Het prefab huisje bestaat uit CNC-gesneden multiplex panelen van berkenhout die gemakkelijk in elkaar passen. Het huisje heeft een oppervlakte van slechts 21 vierkante meter en beschikt over een transparant hellend dak en grote ramen waardoor een bijzonder ruimtelijk gevoel ontstaat. Twee grote deuren bieden toegang tot een minimaal interieur voorzien van salontafel en tweepersoonsbed. Een gedeelde badkamer is elders op het terrein te vinden.

Het huisje bevindt zich op ongeveer 1.900 meter boven zeeniveau. Door het geprefabriceerde ontwerp kan de structuur in slechts twee uur worden gemonteerd. Het huisje bevind zich op een platform en is zo opgeheven van de grond om een ​​minimale impact op de natuurlijke omgeving achter te laten. Immerso is te huren via Airbnb.

Bron: Airbnb Beeld: Immerso Cabin via Airbnb

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief