Huis als een schelp

Artikel delen

Het Italiaanse Wafai Architecture heeft een huis ontworpen met als inspiratiebron een schelp. De bijzondere vorm is niet alleen geïnspireerd op de natuur, het draagt haar ook een warm hart toe door verschillende duurzame kenmerken.

Het architectenbureau staat bekend om zijn spectaculaire ontwerpen waarin bijzondere vormgeving wordt gecombineerd met duurzaamheid. De vormgeving kenmerkt zich vaak door organische vormen waarbij veel ruimte wordt gegeven aan natuurlijke lichtinval. De architect vertelt dat zijn voorkeur uitgaat naar passief bouwen en het hiermee creëren van duurzame structuren in tegenstelling tot het “implementeren van duurbetaalde toeters en bellen.”

“Duurzaamheid is vooral geweldig wanneer het passief wordt gerealiseerd door slim design en niet door onbetaalbare technologie,” aldus de architect. Het ‘Scandinavian Seashell House’, bestaat uit een buisvormig volume met verschillende uitsparingen die natuurlijk licht in het interieur laten stromen. De langwerpige structuur wordt gerealiseerd op basis van een houten skelet. De buitenkant wordt bekleed met gerecycled hout dat in afgeronde stukken is gezaagd. De houten panelen zijn in verschillende tinten grijs, zwart en wit geschilderd en vormen samen een patroon wat nog het meest doet denken aan de schubben van een vis.

De rondingen in de structuur van het pand vinden ook hun weg in het interieur. Het interieur heeft een minimale uitstraling waarbij het hart van het huis bestaat uit de woonkamer, keuken en eetgedeelte. Ruimtes die worden verlicht door een massief, rond raam. Samen met de overvloed aan natuurlijk licht, profiteren deze ruimtes en de slaapkamers van open uitsparingen in het plafond waardoor hangende planten buiten binnen een plek in het interieur vinden.

Bron + Beeld: Wafai Architecture

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief