Vakantieplan: genieten op tropische hoogte

Artikel delen

De op Bali gevestigde architect Alexis Dornier, is bekend geworden om zijn tropische architectuur die mens en natuur naadloos met elkaar verbind. Zijn nieuwste project is het Treetop Boutique Hotel. Genieten op tropische hoogte.

Het hotel is gevestigd in Penestanan, een dorp net buiten de populaire toeristische stad Ubud op Bali. Het bestaat uit drie van elkaar verschillende boomhutten ingebed in weelderig tropisch bos. Een plek om op hoogte even helemaal offline te gaan in de natuur en te genieten van een schitterend uitzicht.

Alle drie de huisjes zijn voorzien van kingsizse bedden met een eigen badkamer. Het ‘Ernest Hemingway House” werd gebouwd met behulp van traditionele Javaanse bouwmthoden. Het ‘George Orwell House’ heeft twee verdiepingen. De bovenste verdieping van deze serene boomhut heeft een slaapkamer met een uitgebreid balkon en een dakterras. De laatst genoemde is de grootste van de drie boomhutten: het ‘Stanley Kubrik House’. Hier gaan gasten genieten van ingetogen luxe en een onbelemmerd uitzicht vanuit elke hoek.

Gasten van het hotel genieten straks ook van luxueuze gemeenschappelijke ruimten. De boomhutten zijn verzameld rond een centraal gebied met een overvloed aan loungeruimtes, een sauna en een zwembad.

Bron + Beeld: Alex Dornier + Lift Bali.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief