Een gevel of bouwkuip stabiliseren? Dat is zo ge-Fyx-t!

Artikel delen

Om panden te stabiliseren bij een renovatie is het stutten van een gevel of binnenstructuur noodzakelijk. FYX Stability Solutions is daarom gespecialiseerd in stut- en stempelwerken. Het bedrijf heeft een uniek en modulair systeem ontwikkeld dat perfect past in het thema van circulair bouwen. Het is hierbij in staat een gevel of binnenstructuur in zijn geheel deskundig te stutten zodat de binnenstructuur erachter of gevel volledig kan worden gesloopt.

Project: “Tuin van Noord” verbouwing oude gevangenis te Rotterdam

Het project “Tuin van Noord” (zie foto) betreft de verbouwing van de oude gevangenis in Rotterdam. Deze werd volledig ontmanteld, de gevels werden gestut aan de buitenzijde om de stabiliteit te garanderen en het dak en de vloeren werden afgebroken. Door de stutwerken bleef het monumentale karakter in stand en kon de binnenstructuur al in de eerste fase volledig worden gesloopt tot op het maaiveldniveau, met tijdswinst en minder hinder voor de aannemer als grote voordeel.

FYX bekijkt steeds wat de meest efficiënte manier van stutten is en maakt daarbij uitgebreide rekennota’s en stabiliteitsstudies, rekening houdend met externe factoren zoals wind en kracht. Bovendien werkt FYX volgens de hoogste veiligheidsnormen en houdt daarbij de Europese norm aan.

Bouwkuip nav aanleg metrostation in Parijs – Frankrijk.

FYX beschikt over een uitgebreid gamma aan stut-en stempelmateriaal, dat steeds herbruikbaar is. Het bedrijft handelt niet alleen duurzaam en goedkoop, maar hun werken zijn ook kwalitatief beter door hun jarenlange ervaring en het materiaal die ze gebruiken.
Alle stabiliseringswerkzaamheden zitten bij het bedrijf onder één dak, met alle materialen op voorraad. Het bedrijf voert de werkzaamheden van a tot z zelf uit, zodat het een ook snelle uitvoering kunnen garanderen.

FYX Stability Solutions
www.fyx.nl