Nieuw lesmateriaal keuzedeel Duurzaam stukadoren

Artikel delen

Het Klimaatakkoord heeft bepaald dat in 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd moeten zijn. Twintig jaar later, in 2050, moeten alle Nederlandse woningen CO2-neutraal zijn. Dit betekent dat iedereen in de afbouw te maken gaat krijgen met vernieuwingen en duurzame technieken. Savantis heeft daarom nieuw lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaam stukadoren uitgebracht.

In de sector Afbouw worden steeds meer initiatieven getoond om de sector te verduurzamen, zo ook het stukadoorsvak. Van het toepassen van milieubewuste technieken tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Bovendien is er in de opleiding tot stukadoor steeds meer aandacht voor verduurzaming.

Het lesmateriaal

Het nieuwe lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaam stukadoren is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Mede door hun vakkennis is er lesmateriaal ontstaan dat aansluit op de beroepspraktijk. Het lesmateriaal biedt handvatten om ook als stukadoor een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de circulaire economie, waaraan het cradle to cradle principe ten grondslag ligt. Ook verduurzaming door het toepassen van thermische gevelisolatie en leemstuc worden in dit lesmateriaal behandeld.
Het lesmateriaal is ontwikkeld door Savantis voor mbo-studenten van de opleiding Gezel stukadoor. Maar het is ook interessant voor ervaren stukadoors die meer te weten willen komen over het onderwerp duurzaam stukadoren.

Een preview van dit boek is beschikbaar via www.savantiswebshop.nl/duurzaam-stukadoren.html