Lezerstest

Producten
Artikel delen

Test accu-slagschroevendraaier

Begin dit jaar startte Collin Rolf met het bedrijf SEMI Service, Onderhoud en Montage. Hij richt zich vooral op onderhoud en service bij kunststof kozijnen. Een week lang testte hij de accu-slagschroevendraaier TID 18 van Festool. “Schrijf maar op: een perfectie machine!”

Collin Rolf heeft de TID 18 van Festool gebruikt voor het vastzetten en vervangen van beslag bij kunststof kozijnen.

Festool TID 18 accu-slagschroevendraaier

Tekst: ing. Frank de Groot

Ik hoor tijdens het telefoongesprek op de achtergrond de schuifdeur van zijn bestelwagen dichtklappen. Collin Rolf is volop aan het werk, ondanks de coronacrisis. “Ja, gelukkig loopt het werk goed door. Ik werk voor woningcorporaties, particulieren en kunststofkozijnen fabrikanten. Service en onderhoud lopen dan toch wel door.” Begin dit jaar startte hij zijn eigen bedrijf na jaren als montagemedewerker / service medewerker te hebben gewerkt bij Kunststof Ramenfabriek Aarnink in Deventer. “Nu een goede klant van mij”, zegt Collin.
Hij testte een week lang de accu-slagschroevendraaier TID 18 van Festool. “Ik heb bij Aarnink wel gewerkt met een Festool invalzaag, maar nog nooit met schroef- en boormachines van Festool. Ook nu heb ik dit gereedschap van een ander topmerk. Maar ik ben blij verrast: wat een topmachine!”

Eigenschappen

De accu-slagschroevendraaier TID 18 heeft een zeer robuuste slagfunctie met een lange levensduur. De machine heeft een koolborstelloze EC-TEC-motor en 4,0 Ah Li-HighPower Compact accu voor maximaal uithoudingsvermogen. Bovendien draait de TID 18 uitsluitend aan de schroef en niet aan de pols: daarvoor zorgt de slagfunctie zonder krachtrovende terugslag. De intelligente ‘T-mode’ herkent bij het vastschroeven van plaatstaal op hout met zelftappende schroeven de overgang van plaatstaal naar hout en past het toerental automatisch aan. De machine heeft verder een gering machinegewicht van slechts 960 gram en is voorzien van een praktische riemclip en LED-verlichting.

Werkt soepel

Collin gebruikte de accu-slagschroevendraaier om beslag op ramen na te stellen of te vervangen. “Meestal betreft het dan torx-schroeven. Wat me opvalt is dat de machine met veel verschillende snelheden kan werken. Het is echt een machine die ook voor het fijne werk ingezet kan worden en dat is voor mij heel belangrijk. De machine ligt verder goed in de hand en is niet te zwaar. Ook werkt de LED-verlichting heel goed. Voor mijn werk heb je dat licht op het beslag wel nodig. En bitjes verwisselen loopt eveneens probleemloos.”
De machine maakt volgens Collin verder een robuuste indruk. Ondanks aandringen van uw hoofdredacteur weet hij geen nadelen te noemen. En de accu dan? Gaat die lang genoeg mee? “Tja, ik werk er al een week mee, maar hij is nog niet leeg. Dus daar kan ik ook niet over klagen. Schrijf maar op: dit is een perfecte machine!”

BouwTotaal