Vogelhuisje of Tiny House?

Artikel delen

Het ‘Boolean Birdhouse’ is een enorm paviljoen gebouwd in het midden van een nationaal park in Taiwan. Het houten gebouw is gebouwd voor een jaarlijkse bloemenshow en heeft vijf individuele schuine daken waar vogels neer kunnen strijken. Binnen vinden mensen rust in het bijzondere huisje.

Bron: ArchDaily


Het houten gebouw is gesitueerd in het het Yangmingshan National Park. Het geeft bezoekers van de jaarlijkse bloemenshow een plek om uit te rusten terwijl ze genieten van het ongelooflijke uitzicht. De regio staat bekend als thuisbasis van bijzondere vogels die er in het wild leven. Dit inspireerde de architecten om een paviljoen te creëren vanuit de doelstelling inheemse vogels een zitplaats te geven, terwijl bezoekers de kans krijgen dicht bij de natuur te zijn.

Het vogelhuis beslaat bijna 300 vierkante meter en omvat vijf afzonderlijke ruimtes met hoge schuine daken. De buitenkant – afgewerkt met schors en bekleed met hout van de cipresse – doet denken aan klein vogelhuisjes zoals we die kennen uit onze eigen Nederlandse achtertuintjes. In de gevel zijn verschillende openingen te vinden waardoor vogels eenvoudig naar binnen-en naar buiten kunnen komen.

Gasten die het houten paviljoen binnen lopen komen in in een andere wereld. Het donkere interieur bestaat uit verschillende ruimten met bijzondere vormen. Van kleine nisjes tot grotere ruimten geschikt voor exposities. Beamers projecteren visuals op de muren waardoor een mysterieuze sfeer ontstaat. Misschien ook interessant voor het Amsterdamse Vondelpark? Hier leven hele kolonies parkieten als exoten tussen de huismus dus helemaal op z’n plaats!

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief