Off grid in de Hollywood Hills, inclusief groendak

Artikel delen

Het in New York gevestigde Marc Thorpe Design heeft zijn vleugels uitgeslagen. Van de Big Apple naar de City of Angels en neerstrijken in Hollywood Hills. Het bureau ontwierp een schitterend off-grid huis. Volledig zelfvoorzienend dankzij zonne-energie, een regenwateropvangsysteem en een composteersysteem. Als kroon op het werk is een schitterend groendak vormgegeven.

Bron + beeld: Marc Thorpe Design

beeld: Marc Thorpe Design

Het huis ligt op een rustige kavel bedekt met inheemse planten en heeft een modernistisch uiterlijk. Geïnspireerd door de Amerikaanse Case Study Houses uit de jaren ’50 en’60, die verschillende vooraanstaande architecten uitdaagden om betaalbare en efficiënte huizen te ontwerpen, is deze woning een off-grid huis dat duurzaamheid, betaalbaarheid en doordachte architectuur combineert.

beeld: Marc Thorpe Design

De woning bestaat uit een enkele laag waarin beton, staal, hout en glas worden gecombineerd. Het huis is vierkant van vorm, het dak is gevuld met weelderige vegetatie. Op verschillende punten in het dak maken uitsparingen plaats voor grote bomen om doorheen te groeien. Naast het in het oog springende uiterlijk en het vermogen om het huis in zijn omgeving op te nemen, verbergt dit indrukwekkende groendak ook een regenwateropvangsysteem dat wordt gebruikt om het groen te irrigeren.

beeld: Marc Thorpe Design

De gevel van het huis wordt gevormd door enorme glazen panelen die vanaf de vloer naar het plafond zijn opgetrokken. Aan de achterkant van de woning ligt een smal zwembad. Het wordt omgeven door een eenvoudige met beton beklede patio. Dit beton loopt door in het interieur waar betonnen muren, plafonds en vloeren de modernistische stijl accentueren.

beeld: Marc Thorpe Design

De woning op zonne-energie bestaat uit drie belangrijke woonruimtes: de woonkamer, een galerij en de slaapkamers. Ze zijn allemaal zijn verbonden door een reeks brede gangen die ook naar de patio’s buiten leiden. De glazen wanden en schuifdeuren zorgen voor natuurlijk licht en ventilatie, om nog maar te zwijgen over het prachtige uitzicht op Los Angeles.

beeld: Marc Thorpe Design

beeld: Marc Thorpe Design

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief