Tiny House of fiets… of is het een boot?

Artikel delen

Het is het allemaal. Maar ontwerpstudio Zeltini die de Z-triton ontwikkelde, spreekt liever over een tiny-camper. Ondanks zijn kleine formaatje is deze amfibische camper geschikt om met twee personen in te overnachten waardoor zowel korte uitjes als langere avonturen mogelijk zijn.

Bron: Zeltini Beeld: Gatis Priednieks-Melnacis / Aigars Lauzis / Zeltini


In eerste instantie is de driewieler natuurlijk een fiets maar klap de wielen in, blaas de pontons op en bel Jack van Gelder. Voor je het weet ga je vanaf het land de zee op en cruise je over het water. Alhoewel: het bereik over water is 10 km dus een meer of rivier oversteken moet lukken, the great pacific nog maar even laten wachten. Om de camper om te toveren tot woonruimte, kunnen de stoelen worden verwijderd. Zodra de nacht valt en de benen moe zijn doen de stoelen tevens dienst als bed.

In de driewielermodus wordt de Z-Triton vooruit geholpen door sterke benen op de trappers en de hulp van een elektromotor voorzien van oplaadbare batterij met een bereik van 40 km. Hoewel de ontwerpers een breed scala aan voorzieningen toevoegden die bruikbaarheid en functionaliteit combineren – waaronder schijfremmen, voor- en achterlichten, een claxon en USB-oplaadpoorten – werd ook nagedacht over behoeften van de kampeerder.

Zo is een gewatteerde stoel aanwezig, een aerodynamische paraplu, twee bidonhouders, een opklapbare passagiersstoel met veiligheidsgordel, een koffiekophouder en een dierenzitje dat ook kan worden vervangen door een kinderzitje. Natuurlijke elementen, zoals een verwijderbare bloempot in één van de schoorstenen, stellen passagiers in staat om de camper te decoreren met een plant of om kruiden mee te nemen.

De Z-triton is gebouwd op basis van een stalen frame. De carrosserie is opgebouwd uit een mix van multiplex en glasvezel. De studio is van plan in de toekomst te werken met hennep-glasvezel. Het tiny campertje is voorzien van zes zonnepanelen en delen van het tiny huisje zijn 3D-geprint met bioplastic materiaal

De leverancier is bezig met het testen van verschillende prototypes in verschillende omgevingen en weersomstandigheden. Volgend jaar zomer komt meer informatie beschikbaar over prijs en beschikbaarheid.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief