Circulair bouwbord van rijstvliesjes

Artikel delen

Textline Reclamecentrum heeft het eerste bouwbord van rijstvliesjes gerealiseerd. Het circulaire projectbord is geïntroduceerd voor het zonnepark op de Bavelse Berg in Breda. Met het rijstvlies bouwbord zet het signbedrijf een belangrijke stap richting een circulaire economie.

Van top tot teen circulair

De reclamepanelen bestaan uit 60% rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale olie. De grondstof rijstvlies is een afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd. Het duurzame materiaal is 100% circulair, zodat het milieu niet of nauwelijks wordt belast. De gebruikte reclamepanelen zijn keer op keer herbruikbaar voor een nieuw projectbord. Bij beschadiging gaat het reclamepaneel, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, terug in het productieproces.

Met FSC gecertificeerde Douglas balken staat het bouwbord stevig op een betonnen voet. De verzwaarde voet is van circulair beton en gaat minimaal 100 jaar mee. De gehele opstelling wordt na gebruik opgehaald, zodat Textline Reclamecentrum de boodschap voor de volgende reclamemaker wisselt. De boodschap is digitaal en ecologisch geprint op een recyclebare folie. De verwijderbare folie gaat naar een recyclebedrijf, wat vervolgens wordt ingezet voor de productie van rubberlaarzen. Doordat alle onderdelen van het biobord herbruikbaar zijn, is het circulaire projectbord 100% klimaatneutraal.