Thuiswerken: allemaal een prefab cabine?

Artikel delen

Het in Budapest gevestigde Hello Wood introduceert de Kabinka. Een prefabcabine geïnspireerd op het succes van het Tiny House. De modulaire structuur is ontwikkeld met het oog op betaalbaarheid en is verkrijgbaar in vier maten die variëren van 12 tot 20 vierkante meter. De cabine wordt als pakket geleverd en is eenvoudig in enkele dagen te monteren. Ideaal voor de thuiswerker die voorlopig nog niet terug naar kantoor gaat?

Bron + beeld : Hello Wood

Vervaardigd onder de slogan ‘design cabin at a reasonable price’, is Hello Wood’s Kabinka een minimalistische kleine hut met zadeldak. Elke Kabinka is ontworpen en vervaardigd in Hongarije en te voorzien van keuken en sanitair. De vier basismaten zijn inclusief de kleine van 12 vierkante meter; het medium exemplaar van 14,9 vierkante meter; de grote op 17,3 vierkante meter; en de extra grote die 20 vierkante meter binnenruimte omvat, samen met een 9,6 vierkante meter buitenterras. De cabine heeft een buitenhoogte van 4,06 meter met een binnenhoogte van vloer tot plafond die hoog genoeg is voor een zolderniveau.

Flexibiliteit stond centraal bij het ontwerp van Kabinka, dat kan worden gebruikt als weekendretraite, privéwerkruimte of als extra vergaderruimte of gemeenschappelijke ruimte voor een bedrijf. “Het compacte koel- en verwarmbare interieur kan worden omgevormd tot een klein huisje waar je het hele jaar door van kunt genieten”, legt Hello Wood uit. “Dan is er de ecologische voetafdruk; dankzij het lage energieverbruik en de focus op het milieu, is de cabine ook groener dan een huis dat is gebouwd van niet-hernieuwbare materialen met conventionele technologieën.”

Nederland werkt nog steeds thuis. Premier Rutte herhaalde deze week nog maar eens; “werk zoveel mogelijk thuis”. En dat gebeurt ook. De bezetting op kantoren wordt op veel plaatsen minimaal gehouden. Sommigen werken graag thuis, anderen hebben er moeite mee, maar thuiswerken lijkt een blijvertje te worden. Wat betekent dit voor de thuiswerkplek? Het kantoor aan huis in de vorm van een Tiny Cabin zoals Kabinka gaat aan populariteit winnen. Het externe kantoortje wint het straks van de keukentafel.

De prefab houten elementen van de Kabinka tiny cabin zijn geconstrueerd met een CNC-machine. Maatwerk en extra functies zoals extra ramen zijn beschikbaar. Hello Wood ontwikkelde de Kabinka als een doe-het-zelf-project dat zonder geschoolde arbeidskrachten in elkaar gezet kan worden. De verkoopprijs, die op aanvraag verkrijgbaar is, is exclusief verzending, grondwerk of montage, maar wel inclusief technische documenten en een montagehandleiding.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief