fbpx

Bestaande bouw verduurzamen met energetische renovatie

Artikel delen

Duurzaamheid is een zeer belangrijk begrip in onze maatschappij. Ook in de bestaande bouw worden steeds meer energiebesparende maatregelen toegepast om de levensduur van gebouwen en constructies te verlengen. Deze ontwikkeling betekent niet dat bewoners concessies moeten doen comfort. Integendeel: het kan juist voordelen opleveren, doordat er op thermisch en akoestisch gebied veel verbeterd kan worden.

Energetisch renoveren draagt bij aan een goed woon- en leefklimaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door het opwekken van energie met zonnepanelen en het isoleren van o.a. gevels, daken, vloeren en warmtepompen. De overheid heeft zich gecommitteerd aan de klimaatdoelstellingen van Parijs 2050 en is haar eerst stappen aan het zetten. Eind 2020 moeten de broeikasgassen in Nederland met 25% verlaagd zijn en dient de bebouwing in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Voor nieuwbouwwoningen is dit vanzelfsprekend, maar ook voor de bestaande bouw moet de gemeente ernaar streven het energieverbruik terug te dringen.

Energetisch isoleren

Bastiaan van Esseveld (rayonmanager bij Triflex) vertelt over de oplossingen van Triflex op het gebied van duurzaam bouwen: ‘De uitkragende en doorgestorte betonnen vloeren kunnen met Triflex geïsoleerd worden. Dit zorgt ervoor dat er geen temperatuurlek ontstaat ten opzichte van de andere aanvullende geïsoleerde onderdelen. Bovendien kunnen wij gebruiksdaken vervangen voor een nieuw hoogwaardig- en mechanisch belastbaar systeem. Met onze isolatiesystemen wordt er ook nog eens ruimschoots voldaan aan de gestelde energie-eisen. Wij adviseren architecten en opdrachtgevers door mee te denken in het ontwerpproces van energetische maatregelen, waarmee wij vloeren kunnen isoleren en/of koudebruggen kunnen onderbreken.’

Informatie

Weer weten over energetisch renoveren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.