Eco-pod: prefab op hoogte in de Zwitserse Alpen

Artikel delen

Met een prachtig uitzicht op de Rhônevallei net ten zuiden van het Meer van Genève, is de Zen Suite de nieuwste toevoeging aan het Whitepod Eco-Luxury Hotel. De minimalistisch eco-pod dompelt gasten onder in de robuuste natuur van de Zwitserse Alpen. De huisjes zijn een creatieve combinatie van natuurlijke materialen en een duurzame constructie.

De architecten minimaliseerden de impact op de omgeving door de pods op verhoogde platforms te plaatsen en de omgeving grotendeels onaangeroerd te laten. De eco-pods zijn geplaatst in stadionstijl langs de zijkant van de berg, waardoor gasten vanuit bijna elke hoek een vrij uitzicht hebben op het prachtige landschap.

De centrale cirkel van de Zen Suite is omgeven door gebogen houten wanden die zijn afgewerkt met fijne details en tatami-vloermatten. De hele pod meet ongeveer 45 vierkante meter, met een extra 60 vierkante meter die wordt geleverd door het aangesloten terras. Het platform, de pod en het bad zijn allemaal geprefabriceerde elementen.

Door kasten en opbergvakken zoveel mogelijk te verbergen ademt de ruimte ondanks het geringe oppervlak ruimte. Iets wat uiteraard wordt versterkt door het uitzicht. In de eenvoudige slaapkamer staat een verzonken bed aan de voorkant van de pod om optimaal van het uitzicht te genieten. De houten badkamer is lokaal gebouwd om afval en transport tot een minimum te beperken. De badkamer maakt gebruik van een systeem dat water filtert zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

De prijzen voor een verblijf zijn niet gering. Ze variëren van 600 tot ruim 1200 euro per nacht.

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief