fbpx

Roval Aluminium biedt meer dan aluminium bouwmaterialen alleen

Artikel delen

Roval Aluminium is in de bouwwereld vooral bekend als marktleider in de productie en levering van aluminium bouwproducten, zoals dakranden, waterslagen en muurafdekkappen. Niet alleen in standaarduitvoeringen, maar ook als maatwerkdetaillering, waarin het bedrijf uit Helmond gespecialiseerd is. Naast de gangbare aluminium detailleringsproducten, legt Roval zich steeds meer toe op de ontwikkeling en levering van producten waarvan de functionaliteit direct zichtbaar is.

val hek

“Ja, dat klopt”, zegt Edwin van Kemenade, Sales & Marketing Manager van Roval: “Dat doen we inderdaad. Onze aluminium dakrandbeveiliging de Roval-RoofGuard® en onze aluminium privacyschermen zijn daarvan treffende voorbeelden. De functionaliteit van deze producten is ook in de naamgeving weergegeven. Dergelijke producten passen in ons streven om altijd te willen innoveren, altijd een stap voor te blijven en invulling te blijven geven aan het totaalleverancierschap waar wij sinds jaar en dag voor staan.” Met dat laatste speelt Roval volgens Van Kemenade tevens in op de onomkeerbare trend in de bouwwereld dat het allemaal steeds duurzamer moet. Onderdeel van het totaalleverancierschap is dat Roval-klanten voor vele producten slechts bij één leverancier hoeven aan te kloppen en niet voor onderdelen of bewerkingen bij een andere partij.

hek op dak

De Roval-RoofGuard®

Veiligheid boven alles. De wet- en regelgeving laat er geen misverstanden over bestaan. Dat geldt zeker voor het betreden van het platte dak. Al is het slechts voor controle of minimale reparaties. Het risico op valgevaar moet geminimaliseerd worden. Daarom ontwikkelde Roval de Roval-RoofGuard®, een aluminium dakrandbeveiliging voor platte en lichthellende daken tot een hellingsgraad van 10. “Een ideale oplossing voor situaties, waarin het dak af en toe betreden moet worden”, zegt Van Kemenade. “Maar”, zo voegt hij eraan toe “De RoofGuard® heeft naast het voorkomen van valgevaar ook een andere functie. Het systeem is uitermate geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen. Denk hierbij aan nuts- of airco-installaties of lichtstraten.”
De Roval-RoofGuard® is een uiterst betrouwbaar systeem, gezien de EN 13374-certificering, klasse A. De combinatie veiligheid en aluminium maakt het systeem extra bijzonder. Van Kemenade: “Het is niet alleen zeer veilig, maar dankzij het aluminium ook nog eens licht van gewicht. Dit werkt een snelle montage in de hand natuurlijk. Bovendien is aluminium onderhoudsarm en corrosiebestendig en daardoor extra duurzaam.”

balkon hek

balkon balustradeDe Roval-RoofGuard® bestaat uit aluminium staanders, leuningen en liggers met uit kunststof vervaardigde contragewichten. Roval heeft een ijzersterke aluminium koppelvoet ontwikkeld, waarin de staanders worden geplaatst. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers horizontaal en nét iets boven het dakoppervlak, rechtstreeks in de contragewichten. Deze contragewichten zorgen voor de vereiste stabiliteit. Het systeem is razendsnel op te bouwen en eenvoudig uitbreidbaar.

Aluminium privacyschermen

Een ander product, waarvan de functionaliteit in de naamstelling besloten ligt, zijn de aluminium privacyschermen van Roval Aluminium, ofwel de PS-serie. Ze doen wat ze aangeven: het vergroten van de privacy op buitenruimtes. “Dit zijn vrijwel altijd aansluitende buitenruimtes”, vertelt Van Kemenade. “Onze privacyschermen vind je onder meer op balkons, loggia’s en galerijen, maar ook kunnen ze worden toegepast als erf- of tuinafscheiding. Behalve het vergroten van de privacy binnen de woonomgeving, zijn het ook nog eens prima windvangers.”
Ook met deze PS-serie komen de kwaliteiten van Roval als totaalleverancier tot uiting. Binnen het uitgebreide assortiment privacyschermen zijn er volop combinatiemogelijkheden. Standaard zijn er de PS-1 tot en met PS-8. De diverse types uit deze serie variëren in vlakverdeling en vulling. Van Kemenade: “Je kunt de vlakken bijvoorbeeld vullen met kunststof/HPL-panelen of met matglaspanelen. De combinatiemogelijkheden hebben ook betrekking op de afwerking. We leveren de schermen met een rechte of afgeschuinde hoek en we bieden diverse soorten kaderprofielen. Door de opties te combineren zijn er ongekend veel varianten mogelijk. Het gaat weliswaar om details, maar de praktijk wijst uit dat de architect en de zelfontwikkelende aannemer dat juist waarderen. En voor die aannemer hebben we ervoor gezorgd dat het monteren in vrijwel alle situaties mogelijk is. We hebben zowel vloer- als muurbevestigingen, maar ook een gootbeugel. Uiteraard zijn de privacyschermen, net als onze andere aluminium bouwproducten uit ons assortiment, in vrijwel alle Ral-kleuren leverbaar in geanodiseerde of gemoffelde uitvoering.”