fbpx

Slim en snel gaten boren in tegels

Artikel delen

Het boren van een gat in een muur- of vloertegel wordt vaak gezien als een uitdaging. Tegels zijn gehard waardoor je er soms moeilijk doorheen kunt komen. Je bent bang dat de tegel barst of dat de glazuurlaag van de tegel beschadigd raakt. Toch is er voor elk type materiaal een ideale boor én oplossing beschikbaar, zo ook voor tegels!

Kies het juiste gereedschap

De keuze voor de juiste boor is afhankelijk van drie factoren: hoe vaak boor je een gat, hoeveel gaten moeten er geboord worden en hoe hard is de tegel waarin je boort? Voor alle veelvoorkomende toepassingen levert REX de juiste oplossing.

REX Granito diamantboor

De Granito diamantboor is de beste keus wanneer je regelmatig boort in harde tegels. Een groot voordeel is dat je snel door de tegel boort zonder waterkoeling. Dit komt doordat de punt van de boor gevuld is met wax wat zorgt voor een optimale koeling tijdens het boren.

REX multiboor plus

Boor je gaten in tegels tot maximaal hardheid 8? Kies dan voor de REX multiboor plus. Door de scherp gesneden punt loopt de boor minder snel weg en gaat hij eenvoudig door de tegel.

Rex tegelboor

Met de Rex tegelboor kom je door vrijwel elke tegel, ongeacht de hardheid. Met deze boor kan er alleen op lage toeren geboord worden, waardoor hij minder snel door een tegel gaat dan bijvoorbeeld een REX Granito diamantboor.

Meer informatie over het boren in tegels? Kijk op www.hemmink.nl