Voor harde werkers die weer en wind trotseren

Artikel delen

Super Dux™ van Carhartt is gemaakt voor hardwerkende mensen die weer en wind trotseren. Elk item in de nieuwe collectie is voorzien van Carhartt’s Rugged Flex-, Rain Defender- en Wind Fighter technologie. Hierdoor kun je optimaal bewegen en ben je extra beschermd tegen de elementen. De duckstof is 35% lichter dan normaal en 3M Thinsulate™ zorgt voor extra warmte.

Super Dux Relaxed Fit Insulated Traditional Coat

De Super Dux Insulated Traditional Coat is een geïsoleerde jas met waterafstotende afwerking en Wind Fighter-technologie. Hij is genoemd naar de eerste jachtjas van Carhartt, geïntroduceerd in de jaren 30. De jas is gemaakt van lichtgewicht, sterk nylon en daardoor erg comfortabel tijdens het werk, maar ook als je fietst, vist of wandelt. De jas is winddicht, waterafstotend en houdt de kou tegen waardoor je volop van het actieve buitenleven kunt genieten. Adviesprijs € 189,95.

Super Dux Relaxed Fit Sherpa-Lined Detroit Jacket

Het Super Dux Detroit Jacket is sherpa-gevoerd en is voorzien van een waterafstotende afwerking en Wind Fighter-technologie. Carhartt introduceerde zijn eerste jachtlijn in de jaren 30 onder de naam Super Dux. Dit herenjack zet de traditie voort met een mix van klassieke Carhartt elementen en technische outdoorprestaties. Het is waterafstotend, winddicht, kan tegen lichte regen en is lekker warm gevoerd. Adviesprijs 149,95.

Super Dux Relaxed Fit Sherpa-Lined Active Jack

Het Super Dux Sherpa Active Jack houdt de wind tegen, weert lichte regen en heeft een sherpa-voering voor extra warmte. Het nylon is lichter en sterker dan het traditionele duck materiaal, waardoor het de nodige duurzaamheid en comfort levert voor de dagen dat je op pad bent. Adviesprijs € 169,95.

De geschiedenis van Super Dux

Super Dux werd in 1930 geïntroduceerd door de zoon van Hamilton Carhartt, Wylie Carhartt. De collectie bevatte een verscheidenheid aan waterafstotende items voor zowel jagers als vissers. Tegenwoordig is de technische uitrusting ideaal voor buitenwerkers en actieve outdoormensen als vissers, hikers en kampeerders.

‘Carhartt ontwikkelt al sinds 1930 outdooruitrusting voor hardwerkende mensen’, aldus Alex Guerrero, Senior Vice President, General Manager, Global Product bij Carhartt. ‘Met onze onlangs bijgewerkte Super Dux-lijn krijgen consumenten een unieke combinatie van stof en functies die veelzijdigheid en functionaliteit voor buiten bieden, maar gebaseerd op de duurzaamheid die ze van ons merk verwachten’.

Informatie

De Carhartt Super Dux is verkrijgbaar bij groothandels in werkkleding en bouwmaterialen en in webshops. Ga voor meer informatie naar www.carhartt.nl.

Over Carhartt

Carhartt is het authentieke merk in werkkleding dat in 1889 is opgericht in Detroit, Michigan in de VS. Al meer dan 130 jaar lang staat Carhartt bekend om zijn robuuste constructies, innovatieve ontwerpen, uitzonderlijke kwaliteitsnormen, duurzaamheid en comfort. Carhartt werkkleding is een legende geworden onder ervaren vakmensen en ambachtslieden.

De eerste producten van Carhartt waren overalls van duck- en denimstoffen. Vanuit het overweldigende succes werd steeds meer werkkleding ontworpen met premium stoffen, comfortabele pasvormen en details zoals drievoudig gestikte hoofdnaden en royale, functionele zakken.

Carhartt is er trots op dat ze harde werkers helpt en beschermt in sectoren als bouw, techniek, industrie, transport en productie, inclusief agrariërs en outdoor-liefhebbers. Het merk wordt vanuit Carhartt Europe BV in Amsterdam naar de arbeiders in Europa gebracht. Wereldwijd biedt Carhartt werk aan meer dan 5000 hardwerkende medewerkers.