fbpx

Nieuwe troef van Caparol op de mattemurenmarkt

Artikel delen

De populariteit van matte muurverven blijft groot. De afgelopen jaren introduceerde Caparol daarom met veel succes CapaTex Mat en CapaTex Mat S1+. Nu komt daar een nieuw product bij: CapaTex PU Prestige. Deze extra matte muurverf maakt het assortiment binnenmuurverven compleet.

Aanzetvrij oppervlak, ook in donkere kleuren

CapaTex PU Prestige is een muurverf die speciaal ontwikkeld is om buitengewoon egale wanden en plafonds af te leveren. Een voorwaarde daarvoor is dat de verf buitengewoon goed vloeit. Als gevolg van die eigenschap is het voor de vakman mogelijk een praktisch baan- en aanzetvrij oppervlak op te leveren, ook in donkere kleuren! Net als CapaTex Mat S1+ valt de nieuwe muurverf van Caparol in natte slijtage klasse 1.

Fluweelachtig oppervlak

Een matte én egale afwerking is bij het afwerken van donkere wanden bepaald niet vanzelfsprekend. Met standaard muurverven treedt bij kleine aanrakingen van de wand al snel het ‘schrijfeffect’ op. CapaTex PU Prestige scoort opmerkelijk hoog bij het voorkomen daarvan. De verf geeft bij intense, donkere kleuren een diepmat en bijna fluweelachtig oppervlak met een relatief hoge slijtvastheid. Witte strepen door krassen zijn nauwelijks zichtbaar.

Direct een Europees Ecolabel

Voor milieubewuste vakschilders is CapaTex PU Prestige een geruststellende keuze. Net als bij de meeste andere binnenmuurverven maakt Caparol voor het nieuwe product gebruik van een emmer die gemaakt is van gerecycled plastic. Bovendien krijgt CapaTex PU Prestige direct bij de introductie al een Europees Ecolabel. Dit label is een keurmerk van de Europese Unie. De EU kent het label toe aan producten die een aantoonbaar kleinere impact op het milieu hebben dan vergelijkbare producten in dezelfde categorie. Bij verfproducten heeft het Europees Ecolabel voornamelijk betrekking op de aanwezigheid van schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, titaniumdioxide en zware metalen.

Toonaangevend merk

De naam Caparol is voor veel vakschilders onverbrekelijk verbonden met muurverven. Hoewel het merk zich ook steeds nadrukkelijker richt op het produceren van kwaliteitslakken zijn het inderdaad de binnenen buitenmuurverven die de reputatie van Caparol hebben gevestigd. Het Caparol assortiment krijgt er met CapaTex PU Prestige opnieuw een opmerkelijk product bij.

Caparol
www.caparol.nl