In 5 weken gereed: ‘De bouwsnelheid heeft me verrast’

Artikel delen

In Dordrecht zijn al 75 nieuwe garageboxen gebouwd met Hebel Construct. De laatste fase met 29 garageboxen werd onlangs opgeleverd, binnen vijf weken. ‘Het bouwsysteem heeft me verrast.’

Vastgoed blijft een van de meeste gewilde investeringen. De laatste jaren neemt ook de vraag naar garageboxen flink toe. Ze vinden zowel particulier als zakelijk gretig aftrek. Aannemer Meerbouw Rotterdam kreeg van een investeerder de opdracht voor de bouw van 75 garageboxen in Dordrecht. Deze zijn door Xella gerealiseerd met Hebel Construct, de dragende bouwoplossing voor bedrijfsgebouwen.

Projectleider John Klarenbeek van Meerbouw Rotterdam over de keuze voor Hebel Construct: “Bouwen met sandwichpanelen was geen optie, want dat vond men te fragiel. Betonbouw en metselen viel ook af omdat de garageboxen daarmee te duur zouden worden. Hebel Construct was in dit geval de beste oplossing.”

Licht bouwsysteem

Dat het een relatief licht bouwsysteem is, bleek van grote waarde in Dordrecht. “Het is een locatie waar het lastig heien en funderen is. Als we hier met beton hadden gebouwd was de fundering niet sterk genoeg geweest. Hebel Construct verlaagt de netto-massa van je bouwwerk fors en heeft weinig impact op de fundering.” Een ander voordeel is de geringe geluidsproductie met het prefab bouwsysteem. “De garageboxen liggen midden in een woonwijk, maar Hebel Construct gaf geen geluidsoverlast.”

Hoewel Klarenbeek het materiaal cellenbeton vanzelfsprekend al kende, had hij voor de bouw van de garages niet eerder van het bouwsysteem Hebel Construct gehoord. “Ik ken de panelen, maar dit vrijdragende systeem was nieuw voor mij. Vooral de bouwsnelheid heeft me verrast, de boxen zijn binnen vijf weken opgeleverd. Dat is inclusief de afwerking van de binnen- en buitenzijde, dus dan ben je ook echt klaar.”

Gevraagd of hij er weer mee zou bouwen, antwoord de projectleider. “Zeker, ik kan het iedereen aanraden. Het eindresultaat oogt modern en degelijk. De eerste garages die we twee jaar geleden hebben gebouwd zien er nog altijd fris uit. Het zijn kloeke gebouwen.”

Meer informatie over Hebel Construct? Klik hier

Xella
www.xella.nl