Multifunctionele 3 in 1 compressieband

Artikel delen

Hakron introduceert de H.C. Hybratec, een multifunctionele compressieband. De compressieband biedt absolute luchtdichtheid en maximale thermische bescherming die verplicht is voor passiefhuizen en Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Daarbij ook een hoge weerstand tegen slagregen tot maximaal 1050 Pa en garandeert een langdurige permanente bewegingsopname.

H.C. Hybratec is uitermate geschikt als afdichting van bouwkundige voegen, prefab-elementen (laag-/hoogbouw) en kozijndetails. Zowel vooraf als tijdens de montage op de bouwplaats aan te brengen. Bij montage aan de “warme” binnenzijde zorgt het voor een 100% luchtdichting en voorkomt daarmee convectiewarmteverliezen, dus maximale energiebesparing. Door de integratie van drie verschillende barrièrelagen voldoet H.C. Hybratec aan het principe “binnen dichter dan buiten”.

Drie in één: luchtdicht, thermische /akoestische bescherming en ≥ 1.050 Pa slagregendicht zijn gecombineerd in één productoplossing. Dankzij het grote zwelvermogen biedt de band een hoge werkingsbetrouwbaarheid. Bovendien wordt op arbeidskosten bespaart doordat er minder handelingen nodig zijn door deze 3 in 1 compressieband.

Enkele voordelen:

 • Hybride technologie dankzij folie barrièrelagen (3 lagen: lucht- en dampdicht/ thermische & akoestische isolatie/ ≥ 1.050 Pa slagregendicht)
 • Afdichten van een breed gamma verschillende voegen met één bandafmeting van 6 tot 40 mm.
 • Direct overstucbaar aan binnenzijde.
 • Toepassen van PUR-schuim overbodig door thermische isolatie eigenschappen
 • Geen stroming van warme lucht van binnen naar buiten
 • Maximale energiebesparing
 • Voldoet aan het principe “van binnen dichter dan van buiten” dankzij meerdere barrièrelagen van folie
 • Hoge functionele betrouwbaarheid dankzij groot uitzettingsvermogen
 • 10 jaar productgarantie (op voorwaarden fabrikant, beschikbaar op verzoek)
 • Voor-gecomprimeerde rollen met één zijde zelfklevend (om het aanbrengen te vergemakkelijken).
 • Brandklasse (DIN 4102) B1, moeilijk ontvlambaar
 • Getest en gecertificeerd volgens Klasse MF1 (voorheen BG 1/ BG R)
 • Voldoet aan de strengste Emicode EC 1 plus: „zeer emissie-arm“

Download voor informatie op www.hakron.nl het productblad (5020007xxxx_PIB_prodcutblad_H.C. Hybratec + aanvullend H.C. 300 en H.C. 600_versie 1.0_januari 2022) of neem direct contact op met Hakron voor een deskundig advies.

Hakron Nederland B.V.
www.hakron.nl