Veilig en nauwkeurig: de FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

Artikel delen

Doorslijpen en verstek zagen in metaal bereikt de afkortzaag MKAS 355 bij maximale bewerkingssnelheid zonder metaalstofvorming en afhankelijk van het materiaal ook zonder rondvliegende vonken.

  • Afkortzaag met diepteaanslag voor doorslijpen en verstek zagen van metalen materialen.
  • Krachtige 1.800 watt-motor met geleidelijke start voor gebruik in de werkplaats en bij de montage op locatie.
  • Koudzagen voor veilige werkzaamheden zonder metaalstofvorming en afhankelijk van het materiaal ook zonder rondvliegende vonken.
  • Veelzijdige gebruiksmogelijkheden door vier verschillende zaagbladen, die voor het doorslijpen van verschillende metalen gemaakt zijn.
  • Nauwkeurige oppervlakresultaten zorgen voor minimale nabewerking.

De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft diens machine-assortiment uitgebreid met een krachtig product voor metaalbewerkers, namelijk de afkortzaag metaal MKAS 355. De afkortzaag met diepteaanslag wordt gebruikt voor doorslijpen en verstek zagen van metalen materialen en zorgt in de werkplaats en bij de montage op locatie voor snelle en nauwkeurige werkresultaten. Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk van het materiaal ook geen rondvliegende vonken ontstaan. De ontstane spaanders worden direct naar een spaanopvangbak geleid. Bovendien wordt het werk van de gebruiker gemakkelijker gemaakt door de ergonomische greep en de veilige, intuïtieve bediening van de machine.

De afkortzaag metaal beschikt over een draaimomentsterke 1.800 watt-motor met geleidelijke start. Standaard meegeleverd is een zaagblad voor bouwstaal en bovendien heeft FEIN drie verdere robuuste zaagbladen met hoge zaagcapaciteiten en een zaagbladdiameter van elk 355 millimeter in het assortiment. In tegenstelling tot doorslijpschijven die tijdens het gebruik aan diameter verliezen, blijft bij de afkortzaag de zaagbladdiameter van 355 millimeter behouden. Met behulp van het snelspansysteem kunnen gebruikers eenvoudig en volledig zonder gereedschap hun werkstuk fixeren, om bijvoorbeeld profielen te doorslijpen. De zaagdiepte kan door een diepteaanslag worden bijgesteld, zodat wordt gewaarborgd dat het complete werkstuk netjes op de gewenste plek wordt doorgeslepen. Tegelijkertijd is met de MKAS 355 verstek zagen mogelijk; gebruikers stellen daarvoor de gewenste hoek van 0 tot 45 graden op de machine in. Sinds begin september 2021 is de FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 voor doorslijpen en verstekzagen verkrijgbaar in de vakhandel.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheden door verschillende zaagbladen
Bij de FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 komt afhankelijk van de toepassing een handmatige toerentalinstelling te vervallen. “Wij hebben hier een constant toerental, dat door de motor met hoog vermogen ook niet lager wordt als massieve werkstukken worden bewerkt”, aldus FEIN-productmanager Lisa Ocker. Voor de bewerking van verschillende metalen werkstukken is eerder het gebruik van het juiste zaagblad doorslaggevend, waarvan FEIN er vier verschillende aanbiedt: het universele bouwstaalzaagblad, dat vooral wordt gebruikt in de staal- en metaalbouw voor de bewerking van ronde en vierkantbuizen, alsmede drie verdere zaagbladen, waarmee gebruikers aluminium, roestvrij staal en plat staal kunnen bewerken. Met enkele handelingen kunnen de zaagbladen worden vervangen, het daarvoor benodigde gereedschap is in de machinevoet geïntegreerd.

De robuuste afkortzaag is gemaakt van duurzaam staal, de sokkel bestaat uit gietaluminium. Daarmee heeft de machine een eigen gewicht van 24,4 kilo, waardoor u zelfs over een betrouwbare houvast beschikt als zware werkstukken worden bewerkt. Gebruikers fixeren de afkortzaag aanvullend met schroeven, om een volledig stabiel systeem voor nauwkeurig zagen te waarborgen. “Tenslotte zorgen de krachtige machine en de juiste keuze van het zaagblad met de, afhankelijk van het materiaal, bijpassende tandgeometrie en het aantal tanden voor een hoogwaardig oppervlakresultaat, waardoor er minder tot geen nabewerking nodig is. Op deze manier is doorslijpen en verstek zagen van verschillende metalen eenvoudig en zonder krachtinspanning mogelijk”, legt Lisa Ocker uit.

De nieuwe FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 is sinds januari 2022 verkrijgbaar in de vakhandel. Naast de machine worden het reeds ingebouwde zaagblad voor bouwstaal alsmede een ketting voor transportbeveiliging van het zaagblad meegeleverd. In de machinevoet is een combisleutel, die over een inbus van 6 millimeter en een PH-kruiskop beschikt, en een inbussleutel van 8 millimeter, die gebruikers voor het vervangen van de zaagbladen gebruiken, geïntegreerd. De MKASS 355 kan online voor 3 jaar FEIN PLUS-garantie worden geregistreerd.

FEIN
www.fein.nl