Ultralicht isoleren met een steenachtige bouwoplossing

Artikel delen

Met Multipor isolatieplaten van Xella isoleer je gevels aan de binnenkant. Ideaal als dit om praktische of esthetische redenen niet aan de buitenkant kan. Je verlijmt ze eenvoudig op steenachtige ondergronden. Het superlichte gewicht en de handzame formaten van de isolatieplaten maken de verwerking bijzonder makkelijk. Ook in de afwerking kun je alle kanten op: van pleisteren tot betegelen en van droogbouwplaten tot een ademend verfsysteem.

minerale isolatieplaten

Extreem isolerend en licht van gewicht

Multipor minerale isolatieplaten zijn gemaakt van ultralicht cellenbeton en vormen daarmee een steenachtig en natuurlijk alternatief voor de (na-)isolatie van gevels en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Het materiaal heeft nog meer luchtgevulde cellen dan Ytong, daarom is het extreem isolerend en licht van gewicht. Tevens is het materiaal zeer brandwerend volgens de hoogste Europese brandklasse A1. Dit maakt het de ideale bouwoplossing voor tal van toepassingen. Bijvoorbeeld voor renovatie van bestaande woningen en historische/monumentale panden. Maar ook voor kantoor- en utilitaire gebouwen bieden de isolatieplaten een uitkomst.

Multipor, alles wat je nodig hebt om slimmer te bouwen:

  • Extreem isolerend en klimaatregulerend
  • Superlichte en handzame verwerking
  • Onbrandbaar en stootvast
  • Homogeen en vochtongevoelig materiaal
  • Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren

Met zorg ontwikkeld

Xella bracht Multipor in 2009 op de markt, na een ontwikkelingstraject van 10 jaar. Sindsdien wordt het product steeds vaker gebruikt voor het na-isoleren van plafonds en gevelisolatie aan de binnenzijde.

Meer weten? Kijk voor technische data, attesten & certificaten, kwaliteitsrapporten en veiligheidsinfobladen op de website van Xella.

Xella
www.xella.nl