Vastgoedontwikkelaar Snippe: ‘Esthetische meerwaarde Hyde Park door toepassen plafondhoge Verdi deuren’

Artikel delen

“Hyde Park wordt een levendige hoofdstedelijke wijk, waar je comfortabel kunt wonen, gemakkelijk kunt ontmoeten en genieten van de groene omgeving. En dat op een on-Nederlandse schaal.” Zo vat architect Winny Maas in een van de vele publicaties het in aanbouw zijnde, hypermoderne, architectonische stedelijk gebied in Hoofddorp samen. Er komen meer dan 3.800 luxe appartementen en studio’s. Een nieuw en duurzaam concept, naast het stadspark, waar straks jong en oud, singles en gezinnen samen wonen en leven.

Waar gewoond wordt, daar moeten deuren in. Wessel Mertens, Key Accountmanager bij Berkvens Deursystemen: “Het is een groot project dat over een paar jaar wordt opgeleverd. Wij leveren én monteren er 28.000 deuren. Dat zijn onder meer de plafondhoge Verdi-deurset, de industriële Verdi Light met glaspanelen en de zwarte uitvoering van de Verdi-deur.”

Duurzaamheid en luxe

Vastgoedontwikkelaar Snippe uit Diemen en de architect hebben voor Hyde Park ingezet op duurzaamheid én luxe. Volgens Mertens passen de plafondhoge Verdi deur-kozijncombinaties naadloos in dit streven. “We hebben als Berkvens met Verdi iets bijzonders in handen”, zegt hij. “Een verdiepingshoge deur op zich is geen uitzonderlijk product. Wat het uniek maakt is dat Verdi industrieel geproduceerd is. De deur-kozijnset is zo ontwikkeld, dat hij aansluit bij de wens van de aannemer om tegen minimale meerkosten, moeite én duurzamer nieuwbouwwoningen al in de basis te voorzien van een mooier eindproduct. Hierdoor krijgt de bewoner een woning die waardevoller is. Verdi-deuren hebben onmiskenbaar een luxe uitstraling. Dat is ook wat Snippe waardeert. Snippe is een organisatie met visie, met lef. Niet bang om nieuwe ontwikkelingen op te pakken en toe te passen. De ontwikkelaar loopt voor op de markt. De keuze voor Verdi is niet alleen op durf gebaseerd. Ook Snippe bleek geen liefhebber te zijn van het traditionele bovenlicht van een deur. Het esthetische alternatief hiervoor is de plafondhoge Verdi-deurset.”

Geen bovenlicht meer nodig

Vanzelfsprekend is het volgens Mertens niet dat het bovenlicht verdwijnt. “Een deur met bovenlicht is industrieel de goedkoopste, meest economische oplossing. In het kozijn zitten uitschuifstukjes om de maattolerantie op te vangen. In de projectmatige bouw heb je altijd te maken met verschillen in maatvoeringen. De ene keer zijn die verschillen groter dan de andere keer. Met Verdi hebben we dat opgelost met de zogeheten Flexunit. Een innovatieve toepassing die maattoleranties opvangt. Met Verdi hebben we, ondanks de hoogte, een deur die dankzij niet kromtrekt. De Stabitec vulling zorgt voor stabiliteit, zonder dat er allerlei constructieve aanpassingen nodig zijn met stalen kokers bijvoorbeeld. Maatafwijkingen spelen geen rol meer. De deur blijft kaarsrecht, ook in natte ruimtes en we monteren ze ook nog eens zelf. Hierdoor wordt de kwaliteit bewaakt.

Esthetische meerwaarde

De totale investering voor de plafondhoge Verdi-deursets is vrijwel identiek aan de deur met traditionele deurafmetingen, maar de esthetische meerwaarde die je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar. Door het ontbreken van het bovenlicht bij de Verdi-deursets zijn er minder materialen nodig. Daardoor zijn er ook minder leveranciers aanwezig op de werf en zijn er minder transporthandelingen nodig. Zo draagt Verdi bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Berkvens. Al deze aspecten hebben Snippe overtuigd om te kiezen voor plafondhoge Verdi-deuren. Zo wordt de Verdi-deur steeds meer een meubelstuk van de woning.

Berkvens
www.berkvens.nl