“Groeien staat bij alles wat ik doe centraal”

Artikel delen

Techniek zit bij Nils Danielsson (23) in zijn DNA. Na een kort uitstapje Technische Bedrijfskunde en een daaropvolgend tussenjaar kwam hij uit bij de studie Bouwkunde. Als starter in de bouw proeft hij nu middels de Building Heroes Construction University van verschillende facetten binnen de branche. Een driejarig traject dat zorgt voor een zachte landing na het afstuderen én een vliegende start van zijn carrière. Zijn eerste station: Ufkes Apeldoorn.

bouwheldenGedurende zijn studie zag Nils niet alleen de boeken en collegezalen, hij kreeg ook de kans om een kijkje te nemen bij drie bouwbedrijven. “In totaal liep ik tijdens de eerste twee jaar van mijn opleiding twintig weken mee onder de noemer snuffelstage. Bij Ter Steege in een voorbereidende rol, waar de nadruk bij Van Wijnen juist lag op de uitvoering.”

Zijn derde stage als werkvoorbereider volgde hij bij Ten Brinke. “Doordat ik nu beide kanten van de bouw ken, weet ik beter wat ik wil.” Zijn hart zegt nu uitvoering. Maar of dit het is, gaat hij de komende drie jaar met de Construction University van Building Heroes onderzoeken. “Nog niks is definitief maar het lijkt me interessant om me binnen deze tak van sport in drie verschillende richtingen te verdiepen. Neem nieuwbouw, utiliteitsbouw en transformatie.”

Raad en daad

De keuze voor de uitvoering maakte Nils niet puur en alleen op basis van zijn eigen stage-ervaringen. “Ik kwam tijdens die periode met mensen in contact die al geruime tijd in de bouw zitten. Terugkijkend op hun carrière luidde het advies: zorg dat je zelf op de bouwplaats hebt gestaan.” Dit nam Nils ter harte. In juni 2021 sleepte hij zijn diploma Bouwkunde binnen en nog geen twee maanden later hielp hij als junior uitvoerder bij Ufkes Apeldoorn mee aan project Park Marialust. Een plan dat alles behalve doorsnee is. “De nieuwe woonwijk omvat twee deelgebieden en gaat op in het groen. De gevels met stuc en hout zijn opvallend en strak, en zeker niet standaard voor Nederlandse begrippen.” En dit is pas het begin…

Stilstaan is achteruitgaan

Nils start elke werkdag om 6.30 uur op de bouwplaats om het project in goede banen te leiden. Hij bespreekt planningen, zorgt dat materialen op de juiste plek komen en tackelt eventuele hinderpalen. “In de uitvoering is geen dag hetzelfde en is er altijd actie, heerlijk!” Zo blijft Nils continu leren, iets dat voor hem essentieel is. “Groeien staat bij alles wat ik doe centraal, op zowel persoonlijk als professioneel gebied.” Hij volgt trainingen om zijn kennis op peil te houden en alle ontwikkelingen – zoals digitalisering – bij te benen. Want ja, die gaan snel. De nodige soft skills bezit hij van nature. “Welke achtergrond of leeftijd je ook hebt, ik kan met iedereen goed communiceren en overweg.” En dat werkt zeker in deze branche enorm in zijn voordeel.

Building Heroes gelooft dat alleen door samen te werken, te delen en te geven, we de branche samen verder brengen. Bouwhelden is een samenwerking met Building Heroes, hét Thuishonk voor de helden in bouw & infra. Meer weten? Ga naar www.buildingheroes.nl.