Voor industrieel gebruik: nieuwe gesnoerde haakse slijpers met revolutionair koolborstelsysteem van Metabo

Artikel delen

Goede berichten voor alle gebruikers die hun haakse slijpers continue onder zware omstandigheden gebruiken: Metabo, de fabrikant van elektrische gereedschap, heeft een innovatief koolborstelsysteem ontwikkeld dat voor een unieke levensduur zorgt. Bij de nieuwe reeks haakse slijpers is vooral de mate van gebruik bepalend. De haakse slijpers hebben dankzij de nieuwe, voor patent aangemelde, M-Brush technologie onderhoudsvrije koolborstels – ze vallen op door hun 3x langere levensduur in vergelijking met traditionele koolborstels.

metabo

De haakse slijpers hebben dankzij de nieuwe M-Brush-technologie onderhoudsvrije koolborstels – ze vallen op door de 3x langere levensduur in vergelijking met traditionele koolborstels.

„Ze gaan het hele machineleven lang mee, zonder dat ze tussentijds vervangen hoeven te worden“, zegt Matthias Lutz, hoofd van het competentiecentrum Metaal bij Metabo. „Onze klanten hebben hoge verwachtingen over de levensduur van hun haakse slijper. Een werkonderbreking omdat de machine bij intensief gebruik defect raakt, kost veel geld. Dat geldt vooral voor gebruikers in de scheepsbouw en bouw van speciale voertuigen, de metaal- en staalbouw in de machine-, installatie, tank- en pijpleidingbouw – dat wil zeggen, iedereen bij wie de machines continu onder zware omstandigheden worden blootgesteld“, zegt Lutz. „Om ongevallen met machines te vermijden, hebben wij de M-Brush-technologie ontwikkeld.“ Voor zwaar continue werk zijn de nieuwe gesnoerde haakse slijpers dankzij hun krachtige 1.900 Watt de juiste keus. En het meegeleverde stofbeschermingsfilter zorgt voor een nog langere levensduur.

technische gegevens

Technische gegevens.

Intensief gebruik dankzij de onderhoudsvrije koolborstels

„M-Brush is een echte revolutie“, zegt Lutz. Terwijl bij traditionele motoren zeer slanke koolborstels van een uniek materiaal worden gebruikt, heeft Metabo met M-Brush een oplossing ontwikkeld waarbij anders gevormde koolborstels worden gebruikt, die bovendien van twee verschillende materialen zijn gemaakt. „Ze zijn perfect op de verschillende soorten stroom van de roterende collectoren afgestemd,“ vertelt Lutz. „Dat vermindert de kans op koolborstelbrand, minimaliseert de slijtage en vermindert uitval van de machine – het bespaart de gebruikers dus veel tijd en geld.“ Tot de nieuwe reeks behoren de gesnoerde haakse slijpers WE 19-125 Q M-Brush, WEV 19-125 Q M-Brush, WEPBA 19-125 Q DS M-Brush en WEPBA 19-150 Q DS M-Brush. Alle 4 machines vallen op door een krachtig nominaal vermogen van 1.900 Watt. Want dankzij de Marathon-motor van Metabo met verbeterde koeling zijn deze machines nog beter beschermd tegen oververhitting en beschikken daarmee over een zeer hoge overbelastingsweerstand.

haakse slijper

Standaard wordt een stofbeschermingsfilter meegeleverd – dit voorkomt dat er grote metaalspanen in de machine terecht komen en verlengt zo de levensduur van de machines.

Met uitgebreide leveringsomvang

haakse slijper

De nieuwe gesnoerde haakse slijpers zijn met hun vermogen van 1.900 Watt uitermate geschikt voor continue werken.

„De nieuwe gesnoerde haakse slijpers zijn voor industriële toepassingen geconstrueerd. Daarom leveren wij ze nu met een uitgebreidere leveringsomvang“, vertelt Lutz. „Standaard wordt nu een stofbeschermingsfilter meegeleverd – dit voorkomt dat er grove metaalspanen in de machine terechtkomen en het verlengt daardoor de levensduur van de machines. Dat is vooral bij werkzaamheden met agressieve schuurmiddelen – zoals keramische vezel- of doorslijpschijven – bijzonder nuttig.“ Bovendien bieden de nieuwe haakse slijpers optimale gebruikersbescherming. „Wij hebben de WEBPA-modellen nu standaard voorzien van een robuust metalen ophangoog. Daaraan kunnen onze gebruikers het passende gereedschapskoord bevestigen en zo mens en machine bij werkzaamheden op hoogte beveiligen.“ Al naargelang het model beschikken de nieuwe slijpers bovendien over nog meer veiligheidsfuncties zoals de zachtaanloop, herstart- en overbelastingsbeveiliging, veiligheidskoppeling, veiligheidsrem, dodemansschakelaar en autobalancer. Bij alle modellen uit de nieuwe serie gebeurt de schijfwissel dankzij M-Quick snel en zonder gereedschap met de hand. „Tenslotte zijn de gesnoerde haakse slijpers de eerste keus voor wat betreft gebruikersbescherming en maximale levensduur onder zware industriële omstandigheden“, aldus Lutz.

haakse slijper

De nieuwe haakse slijpers bieden de beste gebruikersbescherming. De WEBPA-modellen zijn standaard voorzien van een robuust metalen oog. Daaraan kan men het bijpassende gereedschapskoord bevestigen en zo mens en machine bij werkzaamheden op grote hoogte beveiligen.

Metabo
www.metabo.com