Xella ontzorgt bij de realisatie van publieke gebouwen

Artikel delen

Of het nu gaat om een bioscoop, school, theater of zorginstelling: gebouwgebruikers en opdrachtgevers verwachten steeds meer van de gebouwde omgeving. In het bijzonder als het om publieke gebouwen gaat. De eisen die op het gebied van comfort, (brand)veiligheid, energie-efficiency en circulariteit worden gesteld worden almaar strenger. Keuzes voor de juiste bouwmaterialen en partners zijn dan bepalend voor het bouwproces én het eindresultaat.

xella

Ongekende brandwerendheid

xellaXella’s producten van cellenbeton en kalkzandsteen staan garant voor comfort dankzij de warmte-isolerende en geluiddempende eigenschappen. Daarbij draagt de hoge brandwerendheid van deze materialen bij aan de veiligheid van het gebouw, plus alles wat zich daarin bevindt. Ook op het gebied van isolatie en vochtregulatie leveren deze bouwmaterialen unieke prestaties.

De samenleving verwacht van bouwers en leveranciers meer duurzame en meer energiezuinige bouw met circulaire materialen. Tegelijkertijd moet het ook allemaal sneller en goedkoper, terwijl we staan te springen om bouwspecialisten. Te midden van al deze ontwikkelingen kan Xella een belangrijke rol spelen. Want terwijl iedereen Xella kent van de kwalitatieve bouwmaterialen, ontwikkelt het bedrijf zich wereldwijd tot een veelzijdige partner in grootse en complexe bouwtrajecten. De ene keer als innovatieve engineer, dan weer als slimme bouwer en steeds vaker ook als adviseur op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing of regelgeving.

xellaDeze tijd vraagt nu eenmaal om slimme samenwerkingen en verrassende oplossingen. Om visie en een praktische werkwijze. Xella is in staat projectontwikkelaars, architecten en aannemers te ontzorgen met verregaande bouwkennis, prefab-producten, slimme logistiek en digitale processen. Ze zetten vol in op slimmer, veiliger en duurzamer samenwerken binnen de keten – van de inzet van extra ‘handjes’ van de eigen Construction Service tot eigen ingenieurs met veel verbeeldingskracht. Wanneer het gaat om het realiseren van publieke gebouwen op hoog niveau, is Xella óók een bouwpartner. Beter bouwen doen we tenslotte samen.

 

xella

 

Xella
www.xella.nl