fbpx

In de spotlight

Producten
Artikel delen

Kies in 3 stappen de juiste metaalboor

Metaal is een materiaal met een vaste structuur waardoor het boren van een gat in metaal een uitdaging kan zijn. Toch is er voor elk type materiaal een ideale boor én oplossing beschikbaar, zo ook voor metaal. Doormiddel van drie stappen kan de keuze voor de juiste metaalboor gemaakt worden.

Kies in 3 stappen de juiste metaalboor

1. Kies het juiste toerental

Bij het boren in harde metalen of RVS is het belangrijk dat de machine wordt ingesteld op een laag toerental. Bij een hoog toerental zal er sneller verbranding optreden.  Daarom is het ook belangrijk boorolie te gebruiken om het metaal en de boor te koelen. Het koelen zorgt ervoor dat de boor minder snel verbrand en zal de levensduur verlengen. Kijk op de toerentalkiezer om zien welk toerental geschikt is.

2. Welke boor voor welke materialen?

Bij REX hebben we verschillende oplossingen voor het boren in metaal. De metaalboren van REX worden gemaakt van uit HSS ‘’High Speed Steel’’. Met deze HSS boren kunnen hoge snelheden behaald worden tijdens het boren. Als de HSS boor warm wordt dan verliest deze boor zijn hardheid niet. Er zijn drie verschillende soorten High Speed Steel: HSS-R, HSS-G & HSS-Co.

Kies in 3 stappen de juiste metaalboor

3. Wat is de meest geschikte metaalboor voor jou?

Rex Economy HSS-R metaalboren

De Economy HSS-R is een rolgewalste HSS boor DIN 338 met een tophoek van 118º. De boor is zeer geschikt voor eenvoudige verspaningen en is ook leverbaar met afgedraaide schacht.

Rex Steelmaster metaalboren HSS-G

De REX Steelmaster HSS-G is een uit één stuk geslepen metaalboor. De boor heeft een met blanke finishing en een 135° tophoek met splitpoint. De Steelmaster HSS-G is geschikt voor het boren in de meest voorkomende staalsoorten en is leverbaar in DIN 338, DIN 340 en DIN 1897. Deze boor heeft een hoge standtijd en rondloopnauwkeurigheid.

Rex Steelmaster metaalboren HSS-Co

De REX Steelmaster HSS-Cobalt met amberkleurige finishing is een uit één stuk geslepen cobaltboor. De boor heeft een geslepen spiraal, een 135º tophoek en is voorzien een splitpoint. HSS-Co metaalboren zijn gemaakt uit hoogwaardig gelegeerd sneldraaistaal met 5% cobalt. Hierdoor hebben deze boren een hogere standtijd. Deze boor is de ideale keuze voor het boren in hele harde metalen of RVS, maar ook bij de zachtere metalen profiteer je van de verbeterde eigenschappen.

Meer informatie over de REX metaalboren? Kijk op de website van Hemmink.

BouwTotaal