Tegeltrends in de badkamer

Artikel delen

Eén van de meest populaire renovatieprojecten in woningen betreft de badkamer. Voor zowel beginnende tegelzetters als ervaren tegelbedrijven is het daardoor belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste tegeltrends. Samen met RUBI, wereldwijde leverancier van hoogwaardige tegelzetgereedschappen, geven we een overzicht van de hedendaagse kleuren, tegelpatronen, tegelformaten en voegen.

Kleurgebruik

badkamer

Een badkamer die is betegeld met een mozaïek van Van Gogh. Foto: Artiles.

We beginnen met de basis: de kleurkeuze. De eenvoudigste aanpassing van een tegelontwerp in badkamers is de keuze voor een meer kleurrijke tegel. Kleuren die we al lange tijd zien in deze ruimte is onder meer groenblauw, blauw, groen en pauw (van groen naar blauw). In de renovatiesector zien we ook veel grijs, wit, ‘off-white’ en zwart. Maar wil je echt bij de tijd blijven dan zijn de blauw/groene kleuren momenteel up-to-date! Veel leveranciers bieden een grote variëteit aan tegels in deze kleuren. Niet alleen de klassieke vierkante of ‘metro-tegel’, maar ook schubvormig, afgeschuind, zeshoekig (hexagon), mozaïek en nog veel meer. De combinatie van nieuwe kleuren en tegelvormen zal de badruimte een totaal andere uitstraling geven.

afbouw

Een wel heel bijzondere betegelde vispassage in Doesburg. Ook iets voor de badkamer? Foto: Artiles.

Tegelpatronen

Door te spelen met patronen en kleuren kan een ‘wow’-effect bij de klant worden bereikt. Denk aan het gebruik van verschillende tegelformaten en/of tegelpatronen. Durf eens van het klassieke tegelpatroon af te stappen. Er zijn veel afwijkende patronen denkbaar, zoals vlechtwerk of een combinatie van verticaal en horizontale tegels. Maar soms kan een simpel patroon de beste oplossing zijn, als er een speciale wand of tegel uit moet springen. In combinatie met een rustig diamant- of schaakbordpatroon op de vloer krijgt een karakteristieke wand de aandacht die deze verdient.

tegelontwerp

De eenvoudigste aanpassing van een tegelontwerp in badkamers is de keuze voor een meer kleurrijke tegel. Kleuren die we al lange tijd zien in deze ruimte is onder meer groenblauw, blauw, groen en pauw (van groen naar blauw).

Tegels

tegels

Er zijn veel afwijkende patronen denkbaar, zoals vlechtwerk of een combinatie van verticaal en horizontale tegels.

Wanneer de klant meer wil dan standaard, kun je kiezen voor nieuwe trends zoals Marokkaanse of vintage tegels. Hiermee kun je echt een eigen persoonlijkheid weergeven in het badkamerontwerp. De tegels zijn er in simpel zwart of wit, maar ook in een scala aan kleuren. Als de klant iets geheel anders wil, zou je ook kunnen kiezen voor glas- of glittertegels. Deze reflecteren licht en doen de ruimte een stuk groter lijken. Tot slot is er de keuze voor grootformaat tegels of zelfs ‘slabs’. Dit zijn tegels die groter zijn dan 3 m2. Hiermee krijgt je badkamer een zeer eigentijdse uitstraling, met weinig voegen.

Voegmiddel

De laatste stijltip betreft de keuze van het voegmiddel. Maak een tegelwand uitdagender door een gekleurde voeg toe te passen. Dat kan subtiel, in evenwicht met de tegelkleur, of juist opvallend om een statement of contrast te maken. Populair is de keuze van zwarte voegen bij witte tegels, maar hier is wel voorzichtigheid geboden! Zwarte voegen kunnen namelijk vlekken geven op lichte tegels. Daar moet dus van tevoren wel over nagedacht worden. Kies desnoods een andere voeg. In ieder geval zorgt een goede verzorgde voeg voor de finishing touch van de badkamer!

badkamer

Durf eens van het klassieke tegelpatroon af te stappen.

Tegels bewerken

Een fraai tegelontwerp staat of valt ook met de juiste gereedschappen om de tegels bijvoorbeeld op maat te snijden of zagen, sparingen te boren, te nivelleren, te levelen of aan te brengen. RUBI, wereldwijde leverancier van hoogwaardige tegelzetgereedschappen, levert alle hulpmiddelen om jouw tegelwerk tot een succes te maken. Ook voor transportmiddelen van grootformaattegels, zaagtafels, tegeldragers en hulpmiddelen voor lijm- en voegverwerking, schoonmaken en nog veel meer kun je bij RUBI terecht. Dat biedt de zekerheid dat – samen met je vakmanschap – de badkamer een eyecatcher wordt.