Xella biedt slimme bestekservice voor elk bouwdoel

Artikel delen

Xella maakt het bestekschrijvers gemakkelijk met een slimme online bestekservice voor alle Xella-merken en bouwtoepassingen. De tool werkt via een handige beslisboom waarmee gebruikers direct kunnen beschikken over alle benodigde informatie volgens de vereiste ketenstandaarden.

xella

STABU2 en BIM standaarden

De Xella-bestekservice biedt specifieke data over producteigenschappen, toepassingsmogelijkheden, juridische voorwaarden en kwaliteitsrichtlijnen. Alle informatie is opgesteld volgens de STABU2-bestekssystematiek, dé ketenstandaard voor Burger en Utiliteitsbouw. Hiermee zijn bestekken geschikt voor automatische verwerking en kunnen gegevens eenvoudig uitgewisseld worden tussen verschillende partners en fasen in het bouwproces.  De bestekteksten zijn dan ook niet alleen downloadbaar als SUF-, OSF- en TXT-bestand, maar ook als NL-SfB voor gegevensuitwisseling in BIM.

Handige selectietool

xellaVoorschrijvende partijen maken met de Xella-bestekservice altijd de juiste keuze voor hun bouwproject. Via een eenvoudige beslisboom selecteert men eerst één van de productmerken Silka, Ytong, Hebel of Multipor, en daarna de toepassing wat betreft gebouwtype, bouwdeel en eventuele constructieve. Op basis hiervan wordt een bestektekst gegenereerd die men direct kan downladen.

Xella
www.xella.nl