Kwaliteitsgevels en -borging in Façades 2022

Artikel delen

Façades 2022 is verschenen en is dit jaar dikker dan ooit. Het betreft de jaarlijkse uitgave van de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevelbouw. Het inspiratieboek laat prachtige gevels zien van gebouwen die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn. Tussen de mooie plaatjes door is een aantal artikelen te lezen waarbij kwaliteitsborging centraal staat.

Gijs Rikken, Associate Design Director /architect bij MVRDV, ontvangt eerste exemplaar van Façades 2022.

Gijs Rikken, Associate Design Director /architect bij MVRDV, ontvangt eerste exemplaar van Façades 2022.

“Wij zijn er trots op dat Valley in Amsterdam op de cover staat van Façades 2022. Bij MVRDV verleggen we continu de grenzen. Als architecten hebben we een verantwoordelijkheid om te proberen de wereld een stukje beter te maken. Daarbij past het VMRG Keurmerk, dat hoge kwaliteitseisen aan gevels stelt”, aldus Gijs Rikken, Associate Design Director / architect bij MVRDV en één van de architecten van het project op de cover van Façades 2022. Hij mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen.

Kwaliteitsgevels

Cover van de nieuwe uitgave.

Cover van de nieuwe uitgave.

Façades 2022 bestaat uit 232 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten. In totaal bijna 100 prachtige gevels van uiteenlopende gebouwen. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn, jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, Hierdoor is een opdrachtgever er zeker van dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Kwaliteitsborging

Tussen de verschillende categorieën projecten is in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze veertiende uitgave van het Façades boek staat kwaliteitsborging centraal in deze artikelen. Een logische keuze met de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in het vooruitzicht. Zo is te lezen dat de VMRG haar VMRG Keurmerk kwaliteitssysteem al volledig aangepast heeft aan deze nieuwe wet die vanaf 2023 in werking treedt. Gevelbouwers met het VMRG Keurmerk helpen hun opdrachtgevers een handje door te zorgen voor een gedegen opleverdossier gevelbouw.

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Op de website van de VMRG https://vmrg.nl/ kunt u zich op de homepage aanmelden voor de Inspiratienieuwsbrief. Dan blijft u maandelijks op de hoogte van interessante projecten.

https://www.digitaalpubliceren.com/facades2022