Licht in elke hoek: nieuwe serie accu-bouwlampen van Metabo

Artikel delen

Metabo heeft nu voor verschillende toepassingen drie nieuwe accu-bouwlampen BSA 12-18 LED 2000, BSA 18 LED 4000 en BSA 18 LED 10000 met 2.000, 4.000 en 10.000 Lumen op de markt gebracht. De lampen met 2.000 en 4.000 Lumen zijn al naargelang het model met magneten, haken of een uitsparing in de vorm van een sleutelgat uitgevoerd – zo kunnen ze perfect neergezet of opgehangen worden. Daarnaast beschikken de lampen met 4.000 en 10.000 Lumen over een speciale vonkbescherming op de lens. Tevens zijn alle 3 de accu-bouwlampen beschermd volgens de beschermingswijze IP54, zodat stof en spatwater geen enkele kans krijgen.

metabo

Volledige focus op kleine werkgebieden

De accu-bouwlamp BSA 12-18 LED 2000 is één van de lichtste en meest compacte lampen op de markt. „Dankzij de COB-LED verlicht de bouwlamp doelgericht kleine werkgebieden en is daarom ook zeer geschikt voor inspectiewerkzaamheden“, aldus Stoschus. „Met de draaibare haak en 4 geïntegreerde magneten kan de gebruiker de bouwlamp dichtbij plaatsen – bijvoorbeeld vlak voor de deur van de schakelkast.“

Gelijkmatig verlichten zonder schaduwen

In de droogbouw of bij het leggen van vloeren zijn vaak meerdere mensen betrokken – wordt de werkomgeving verlicht, dan ontstaan er al snel schaduwen op de wanden. De nieuwe accu-bouwlamp BSA 18 LED 4000 biedt uitkomst: „Dankzij de SMD-LED’s, die breed gestrooid op de bouwlamp zijn geplaatst, verlicht de lamp grote vlakken zoals wanden veel gelijkmatiger dan gericht licht en zorgt dus voor minder vervelende schaduwen“, vertelt Stoschus. Bovendien kan de bouwlamp – net als de beide lampen met 2.000 en 10.000 Lumen – op een statief worden geschroefd.

metabo

Brandt volop

De krachtigste accu-bouwlamp uit de nieuwe serie is de BSA 18 LED 10000 – deze zorgt met 10.000 Lumen voor een optimale lichtsterkte. Ook beschikt hij over verstrooide SMD-LED’s: hiermee verlicht het krachtige pakket grote oppervlakken in de ruwbouw of bij renovatiewerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat zoveel stralingskracht niet onder de power bezwijkt, is de BSA 18 LED 10000 bovendien voorzien van een netsnoer. Enerzijds biedt de hybride-bouwlamp de volledige vrijheid van een snoerloos apparaat, anderzijds beschikt hij door de netaansluiting over onbeperkte looptijden“, aldus Jörg Stoschus.

Met deze nieuwe serie accu-bouwlampen wordt het 18 Volt accy-systeem van Metabo en de merkoverkoepelende accu-alliantie CAS uitgebreid met drie krachtige en veelzijdige bouwlampen voor alle toepassingsgebieden.

Metabo
www.metabo.com