fbpx

Krachtige oplossing tegen vastzittende bouten en schroeven

Artikel delen

De nieuwe KNIPEX TwinGrip is de oplossing voor het losdraaien van vastzittende bouten en schroeven. De asymmetrische bek zorgt ervoor dat ook vlakke werkstukken vanaf de zijkant optimaal kunnen worden vastgegrepen. De slanke, ergonomische tang kan met de drukknopverstelling bovendien worden ingesteld op vijf verschillende posities

Tang

Met de KNIPEX TwinGrip kan de grijpbreedte flexibel worden ingesteld op vijf posities.

De gereedschapsfabrikant KNIPEX uit Wuppertal introduceert zijn nieuwe voorste grijper KNIPEX TwinGrip (82 01 200), een optimale oplossing voor vastzittende bouten en schroeven. Dankzij de slimme combinatie van voor- en zijgripfuncties, een extreem robuust doorgestoken scharnier en de fijngetande drukknopverstelling is dit krachtige gereedschap zeer divers toe te passen. Voor gebruikers uit de sanitair-, bouw-, automobiel-, industrie-, landbouw- en doe-het-zelfsector zal de KNIPEX TwinGrip een mooie aanvulling op de gereedschapskoffer worden. Met deze zeer smalle tang met slanke draaizone voor snel schroeven kan ook in krappe ruimtes eenvoudig en ergonomisch comfortabel worden gewerkt.

Dankzij de getande grijpvlakken in de lengte van de tang kunnen versleten bouten en schroeven krachtig aan de voorkant worden vastgegrepen.

De voorste grijpbek is uitgerust met robuuste tanden en een hoge overbrenging aan de punt. Dankzij de getande grijpvlakken grijpt u veilig vanaf de voorkant, terwijl de hoge overbrengingsverhouding ervoor zorgt dat de KNIPEX TwinGrip niet los komt en dus ook sterk versleten schroefkoppen gemakkelijk vastpakt, aanhaalt en losdraait. Ook vlakke werkstukken kunnen dankzij de asymmetrische bek met 3-puntssysteem betrouwbaar van voren worden vastgegrepen. Aan de zijkant grijpt de KNIPEX TwinGrip net zo krachtig en gemakkelijk. Het getande grijpgat grijpt ook in deze positie ronde materialen en zeshoekige profielen met een stevige beet vast.

Grijptang

De grijpbek met twee zones en tegengesteld uitgelijnde tanden zorgt voor maximale grip bij het los- en vastdraaien.

De geoptimaliseerde geometrie van de grijpbek met twee zones zorgt, met zijn tegengesteld uitgelijnde tanden, voor een optimale grip bij het los- en vastdraaien. Het scharnier, dat met een drukknop naar vijf posities kan worden versteld, is aan de voor- en zijkant nauwkeurig aan te passen voor diameters en sleutelmaten van 4 tot 22 millimeter. De drukknop klikt stevig vast en voorkomt zo onbedoeld verstellen. De KNIPEX TwinGrip is gesmeed uit chroomvanadium-elektrostaal en in olie gehard. De tanden zijn bovendien inductief gehard tot ca. 61 HRC.

KNIPEX
www.knipex.com