Lezerstest

Producten
Artikel delen

Snel en eenvoudig aan te trekken

Laurens en Jaap Kok testten de nieuwe instapper BSH014 van Buckbootz met AN-gecertificeerde enkelbescherming. Beiden blijken enthousiast over deze veiligheidsschoen. “Groot voordeel is de snelheid en het gemak waarmee je ze aantrekt.” Ook over de andere eigenschappen zijn de heren tevreden.

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Laurens en Jaap Kok

veiligheidsschoen

Groot voordeel volgens Laurens en Jaap Kok is de snelheid en het gemak waarmee je de instappers aan kunt trekken

Zowel Laurens als Jaap Kok trokken de instappers aan. Laurens Kok is directeur eigenaar van Kok Houtagenturen BV en agent voor Unilin Division Panels en Laminated Timber Solutions (gelijmde houtconstructies, zoals CLT). Jaap Kok is commercieel medewerker binnen/buiten bij dit laatste bedrijf. “De schoenen zijn door ons getest bij de nieuwbouw van het nieuwe onderkomen van netbeheerder Liander, technisch specialist Qirion en meetbedrijf Kenter in het havengebied van Amsterdam Sloterdijk. Ook zijn ze gedragen in de Unilin MDF fabriek in Frankrijk”, zegt Laurens, die ook de visie van Jaap weergeeft.

Snel aandoen

veiligheidsschoen

“We vinden ze er ook stoer en strak uitzien.”

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden; comfortabele en waterdichte instappers met AN-gecertificeerde enkelbescherming. Toch is dat volgens Buckbootz met de introductie van de Buckbootz bANg guardz® BSH014 wel degelijk mogelijk. Goede enkelbescherming is namelijk nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. De nieuwe schoen BSH014 is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt.

“Ik heb al eens eerder een instapper gehad, maar Jaap niet. Grote voordeel is de snelheid en het gemak waarmee je ze aantrekt. Ben je veterschoenen gewend dan moet je er wel even aan wennen. Maar na een paar dagen is het of je niet anders meer weet. Maar vooral het gemak en de snelheid van aandoen vinden we prettig. Hierdoor pak je ze ook veel sneller om aan te doen”, aldus Laurens.

Andere eigenschappen

veiligheidsschoen

De Buckbootz bANg guardz® BSH014 is een middelhoge instapper voorzien van een sterk, waterdicht en slijtvast elastiek aan de voorzijde en goede enkelbescherming.

De BSH014 is een middelhoge instapper voorzien van een sterk, waterdicht en slijtvast elastiek aan de voorzijde. Door dit elastiek te verplaatsen naar de voorzijde is er ruimte gemaakt om enkelbescherming toe te voegen aan de zijkanten van de schoen. Deze enkelbescherming zit zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de schoen en zorgt niet alleen voor optimale veiligheid, maar volgens Buckbootz ook voor een goede fit rondom de enkels. Hoe hebben Laurens en Jaap dit ervaren? “Ze dragen inderdaad zeer comfortabel, waardoor het ook een fijne schoen is. En je merkt dat ze in het ontwerp extra aandacht hebben besteed aan de enkelbescherming. Die enkelbescherming is namelijk juist het zwakke punt bij dit soort schoenen.”

De schoen is verder metaalvrij en voorzien van een composiet neus, en metaalvrije antipenetratie tussenzool. “Ik heb de neus alleen getest door met de punt even iets te ondersteunen om handig over te kunnen pakken. Dat gaat prima. Maar ik heb niet als test zware voorwerpen op mijn neus laten vallen. Ik ben echter wel van overtuigd dat de composiet neus doet wat hij moet doen bij vallende voorwerpen.”

werkschoenen

“Ze dragen zeer comfortabel, waardoor het ook een fijne schoen is.”

Waterdicht en anti-slip

Werkschoenen

De rubberzool is voorzien van de maximale normering antislip voor goede grip op elke ondergrond.

Volgens de fabrikant  is de schoen 100% waterdicht door middel van een membraansysteem. De rubberzool is daarnaast voorzien van de maximale normering antislip voor goede grip op elke ondergrond. Laurens: “We hebben de schoenen in diverse omstandigheden gedragen, ook met vocht en gladheid. Dat ging prima. Bij vochtige omstandigheden hebben we geen problemen ondervonden met de waterdichtheid. En we hebben ook nooit het gevoel gehad dat we konden uitglijden. En zweetvoeten kregen we ook niet in deze schoenen.”

Resumerend zijn beide heren dik tevreden met de instapper: “We vinden ze er ook stoer en strak uitzien. Ik zou zo geen nadelen kunnen noemen, dus deze instappers zijn wel een aanrader!”

Buckbootz
www.buckbootz.nl

BouwTotaal