Versnellen van de bouw maar wél borging van kwaliteit

Artikel delen

De huidige uitdaging op de woningmarkt laat niemand ongeroerd en de Nederlandse bevolking verlangt steeds heviger naar verbetering. Als ontwikkelaar en producent van geavanceerde prefab badkamers voor de seriematige bouw maakt Portisa het verschil. Directrice Frederike Cernoia verklaart de populariteit van prefab: “steeds meer opdrachtgevers en aannemers kiezen voor Portisa vanwege de bouwversnelling en borging van kwaliteit.”

Prefab toiletunit

Herbestemming

Onlangs transformeerde één van Portisa’s partners een bestaand kantoorpand aan de Laan van Meerdervoort tot zesenvijftig luxe verhuurwoningen. De krappe binnenstedelijke omgeving en de ligging aan een drukke eenrichtingsweg vormden daarbij een uitdaging, vertelt projectleider Bart Meppelder. Hij koos direct voor Portisa. “De keuze voor zoveel mogelijk prefab componenten om de overlast en de veiligheid voor de omgeving te kunnen waarborgen is een gegeven.”

De toepassing van prefab badkamers en toiletunits was noodzakelijk om de erg krappe doorlooptijd te kunnen realiseren. Met dank aan het 3D-tekenwerk van Portisa was het proces bij voorbaat inzichtelijk en de maatvoering in te passen in de werkruimte.

Voordelen van prefab badkamers

Portisa’s prefab badkamers hebben veel voordelen. De ontwikkeling van de badkamers in eigen fabriek vindt plaats onder perfect geconditioneerde omstandigheden. Dit faciliteert de minimalisatie van faalkosten, een uitgebreide testperiode en een aanzienlijk verkorte bouwperiode, want Portisa heeft alle disciplines onder één dak. Deze zeer secure afwerking in de fabriek betekent buitengewoon weinig afval op de bouwplaats.

Prefab badkamer

Vindingrijk

Portisa heeft inmiddels veel ervaring met projecten die een vindingrijke aanpak vereisen.

Zo leverde Portisa prefab badkamers voor eenenzeventig woningen in de Trompstraat in de binnenstad van Den Haag. “Traditionele bouwmethodieken zijn onmogelijk in deze krappe omgeving, maar alle prefab onderdelen van Portisa zijn feilloos op elkaar af te stemmen,” licht Meppelder toe. “Compleet conform de wensen van de klant.”

De volledige serie badkamers wordt razendsnel geproduceerd, waarmee Portisa het bouwproces met wel drie maanden kan verkorten. De duurzame badkamers hebben bovendien een lange levensduur en in het ontwerp van een nieuwe prefab badkamer staat efficiënt water- en energieverbruik bovenaan de prioriteitenlijst – zonder ten koste te gaan van ontwerpvrijheid en luxe.

De vurige wens van Frederike Cernoia? “Dat de aannemer van de toekomst niet meer spreekt van een prefab badkamer,” vertelt ze, “maar van een Portisa badkamer.”

Portisa
www.portisa.eu
1.E030