Wil je jouw prefab elementen productieproces optimaliseren?

Artikel delen

Prefabricage wordt steeds belangrijker binnen de bouwsector. De software van BIM4Production geeft inzicht in de BIM-modellen van doorlopende projecten en vertaalt deze naar de productieafdeling van de fabrikant.

Software

BIM4Production begon in 2020 als platform voor de betonindustrie, maar is inmiddels van alle markten thuis. “We kunnen elke willekeurige fabrikant van prefab elementen helpen met de vertaling van het BIM-model naar unieke elementen, om op die manier de productieflow aan te sturen en te optimaliseren.”

De Elementen App

De nieuwste stap binnen het platform is de Elementen App. Dankzij deze app worden papieren werktekeningen vervangen door een digitale variant. Dit heeft als voordeel dat de tekeningen altijd up-to-date en overal inzichtelijk zijn en dat fabrikanten op elk moment tijdens het proces de kwaliteit kunnen toetsen.

Met de Elementen App van BIM4Production ben je ook klaar voor de Wet Kwaliteitsborging. De App toont je namelijk digitaal alle losse productie-elementen van een project. Bijvoorbeeld de wanden, vloeren, staalelementen of elektra-bundels. Deze worden bij elke stap in het productieproces via kwaliteitsvragen voorzien van een kwaliteitslogboek. Je kunt zelfs per uniek element foto’s en kwaliteitsnotities per kwaliteitsvraag vastleggen en opslaan, zodat er een compleet Wkb-logboek ontstaat. Op 12 oktober lanceert BIM4Production de Elementen App tijdens een PREFAB-kennissessie op deze beurs.

BIM4Production
www.bim4production.nl
Standnummer D.060 hal 1