Alles wat je nodig hebt voor de bouwplaats – alles op één plek

Artikel delen

Bouwplaatsen zijn chaotische omgevingen waar meerdere aannemers in kleine ruimtes en op beperkte uren moeten werken. Bouwmanagers moeten hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het werk op tijd wordt voltooid, binnen het budget blijft en aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Elk bouwproject heeft zijn eigen uitdagingen die managers moeten aanpakken met een plan en een werkdocument. Om het werk een stuk gemakkelijker te maken, hebben we in deze blogpost alles verzameld wat je nodig hebt voor de volgende bouwplaats.

Geschatte werkdagen

Mannen op een stijger

De eerste stap in het maken van een bouwschema is het schatten van het aantal werkdagen. Zorg ervoor dat je de weekenden en eventuele feestdagen die tijdens de bouwperiode vallen meerekent. Denk er bij de berekening van het aantal werkdagen aan dat het weer van grote invloed kan zijn op het bouwschema.

Taken en timing schatten

Zodra je een idee hebt van het aantal werkdagen, kun je overgaan tot het schatten van taken en timing. Als je het project opdeelt in taken, zul je merken dat het veel gemakkelijker is om een tijdschema op te stellen en eventuele problemen in een vroeg stadium te identificeren. Bij het schatten van het tijdschema is het belangrijk rekening te houden met factoren als ontwerp, materialen, vereiste vergunningen, het weer en de beschikbaarheid van aannemers.

Schat de kosten van materialen en personeel

De volgende stap is het schatten van de materiaal- en personeelskosten. JE moet deze cijfers baseren op de totale projectbudget en op andere factoren, zoals de kosten van levensonderhoud in de omgeving. Zodra je de materiaal- en personeelskosten kent, kun je deze cijfers toevoegen aan het bouwschema. maar doe dit precies, je wilt niet op het laatste moment erachter komen dat je bijvoorbeeld geen bouwhekken hebt en nog bouwhekken kopen moet regelen die niet bij het budget zijn inbegrepen. 

Schat specificaties en benodigde gereedschappen

De laatste stap in het maken van een bouwschema is het schatten van specificaties en gereedschappen die nodig zijn. Je zal informatie willen opnemen zoals de vereiste hoeveelheid van elk item, evenals de afmetingen en het gewicht van de materialen. Je moet ook toevoegen alle speciale gereedschappen die nodig zijn voor het bouwproject. Dit zal je toelaten om te plannen voor gereedschappen die extra tijd nodig hebben om te worden geleverd aan de site. Als je nieuw bouwgereedschap nodig hebt kijk dan bij AIC, hier vind je alles wat je nodig hebt voor je project.

AIC
www.aic.nl