fbpx

In de spotlight

Producten
Artikel delen

Zo kies je de juiste gatzaag

Het maken van perfecte cirkelvormige sneden van kleine tot grote diameters in diverse materialen wordt vaak gezien als een uitdaging. Toch is deze klus met behulp van de REX gatzaag goed uit te voeren. Met dit gereedschap kun je eenvoudig in elk oppervlak of materiaal boren en zo gemakkelijk gaten maken voor bijvoorbeeld wandcontactdozen, inbouwspots, ventilatieroosters of beweging sensoren.

Gatzaag

Kies de juiste gatzaag

De keuze voor een gatzaag is sterk afhankelijk van het materiaal waarin je gaat boren. Bij REX kennen ze twee verschillende type gatzagen: de Bi-metaal en de Goldline. Belangrijk is om de juiste gatzaag te gebruiken voor het juiste materiaal. Als je de Bi-metaal gatzaag gebruikt op hout dan zal er een verbranding ontstaan. Deze verbranding zorgt ervoor dat de levensduur van de gatzaag wordt verminderd.

Geschikt voor:

Tabel

Rex Goldline

GatzaagDe REX Goldline, ook wel TCT-gatzaag genoemd, heeft hardmetalen tanden waarmee je probleemloos, secuur en braamvrij boort in de meest voorkomende bouwmaterialen. Deze gatzaag is zeer geschikt voor het boren in o.a. hard- of zachthout, MDF of multiplex. De gatzaag is voorzien van diepe sleuven voor een optimale zaagmeel afvoer en is verkrijgbaar in verschillende diameters, variërend van 19 t/m 152 mm.

Rex Bi-metaal

gatzaagDe REX Bi-metaal gatzaag is zeer geschikt voor het snel, zuiver en exact boren van ronde gaten in staal, (giet)ijzer, RVS, non-ferrometaal en gietijzer. De gatzaag is voorzien van sleuven voor een goede koeling. De tanden zijn volledig gemaakt van HSS Bi-metaal met 8% cobalt voor een hoge standtijd. De speciale vario tandzetting voorkomt klemmen en zorgt voor een gelijkmatige verspaning. De REX Bi-metaal gatzaag is verkrijgbaar in verschillende diameters, variërend van 19 t/m 152 mm.

gatzaag

Stel het juiste toerental

Bij het gebruik van een gatzaag is het belangrijk om het juiste toerental op de boormachine in te stellen. Hoe groter de gatzaag, hoe lager het toerental op de boormachine moet zijn. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het werk makkelijk en soepel kan door blijven werken. Een eenvoudig hulpmiddel om snel het juiste toerental te vinden is de toerentalkiezer.

Hemmink
www.hemmink.nl

BouwTotaal