Waterbesparing met slimme kranen

Artikel delen

Door vermindering van het waterverbruik kunnen bedrijven en consumenten veel geld besparen. Met name het gebruik van heet water drijft de energiekosten in gebouwen flink omhoog. Alleen al door de installatie van contactloze kranen kan – in vergelijking met traditionele, handbediende kranen – zo’n 70% water bespaard worden, terwijl het gebruikscomfort er niet onder lijdt. Daarom worden contactloze kranen steeds vaker gebruikt in bedrijfsgebouwen en woningen.

Slimme waterkraan

Water besparen is in het dagelijkse leven helemaal niet zo gemakkelijk. Bijvoorbeeld bij het inzepen van de handen vergeet men vaak de kraan uit te zetten. Daardoor wordt er veel water verbruikt, dat ook nog eens onnodig verwarmd moet worden. Intelligente afsluiters, maar vooral ook sensorgestuurde kranen, zoals Schell ze aanbiedt, helpen gebruikers bij de besparing van het waardevolle water. Het stroomt namelijk alleen als het echt nodig is. Want met behulp van zelfsluitende kranen stopt de waterloop automatisch na een vooraf ingestelde tijd.

Bij contactloze kranen wordt de waterloop met behulp van een infraroodsensor geregeld. Dankzij contactloze kranen kan het waterverbruik ten opzicht van normale handbediende kranen met soms wel 70 procent verminderd worden. Voor een gezin in een gemiddelde eengezinswoning kan de besparing oplopen tot zo’n 335 euro per jaar. Daardoor kunnen ook de hogere aanschafkosten van intelligente kranen snel terugverdiend worden. Hoe groot de besparingen zijn, kunnen gebruikers met behulp van de speciale tool op de website van Schell berekenen.

Slim sanitair

Voor de overstap op water- en energiebesparende sanitaire installaties biedt Schell een breed assortiment slimme en contactloze oplossingen aan; niet alleen voor de wastafel en het aanrecht, maar ook voor douche, wc en urinoirs in bedrijfsgebouwen, openbare gebouwen en woningen. Zelfsluitende en sensorgestuurde kranen leveren niet alleen een behoorlijke waterbesparing op, maar ook extra comfort en hygiëne, omdat ze voor de bediening niet aangeraakt hoeven worden. Schell heeft een uitgebreid assortiment kranen en spoelsystemen met fraaie designs voor zowel opbouw als inbouw.

Schell
www.schell.eu/nl-nl