Krachten bundelen

Artikel delen

‘Tijd om de krachten te bundelen’. Dat is het thema van de BouwBeurs 2019 die van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari 2019 plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Samenwerking tussen alle bouwpartners is hard nodig om alle uitdagingen aan te kunnen. Denk maar aan de woningnood, energietransitie, transformatie, circulair bouwen, industrieel bouwen en digitalisering van het bouwproces.

De BouwBeurs vindt onder economisch gunstig gesternte plaats. Het nieuwe jaar belooft opnieuw goed te worden voor de bouw. De Monitor Bouwketen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) laat weliswaar zien dat de conjunctuurindicatoren voor 2019 iets minder positief zijn dan zes maanden geleden, maar het beeld is nog altijd gunstig. De meeste bedrijven in de bouwketen verwachten meer omzet en een groei van het personeelsbestand. Daarmee is de prognose van de werkgelegenheid in de bouw voor het achtste achtereenvolgende halfjaar positief. Ook de feitelijke werkgelegenheid en de openstaande vacatures laten zien dat de groei er nog altijd in zit. Alle reden dus om met blij gemoed naar de beurs te gaan. Maar ook om antwoorden te vinden op de vele uitdagingen die ons staan te wachten.
De BouwBeurs biedt ook weer een breed scala aan evenementen, zoals BouwBeurs R&D, GlasPlein, Paviljoen Hang & Sluitwerk, Tegelplein, Houtpaviljoen, Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs, Bouwbeurs Nieuwscafé en BouwBeurs Café. Ook is er een BouwBeurs Studentenprogramma. En met circa 640 exposanten is de BouwBeurs nagenoeg uitverkocht. Voor de editie 2019 is zorgvuldig gekeken naar thema’s die actueel zijn. Deze zijn bepaald na gesprekken met werkuitvoerders, zzp’ers, bouwkundig adviseurs, architecten en directeuren/eigenaren. Daaruit bleek dat vooral de energietransitie, renovatie/transformatie, gezonde gebouwen en personeel en veiligheid de aandacht vraagt van de bouwpartners. Persoonlijk verwacht ik ook de nodige aandacht voor circulair bouwen, vergaande prefabricage en warmtepompen.

Uiteraard is BouwTotaal ook weer aanwezig op de BouwBeurs. U vindt ons in Hal 7, standnummer F102. Wij hopen u daar te ontmoeten. Rest mij u veel leesplezier te wensen met deze dubbeldikke beursspecial!