BouwBeurs 2023

Artikel delen

Eindelijk mogen we weer! Na vier jaar afwezigheid door corona wordt in de beurshallen van Jaarbeurs Utrecht weer de BouwBeurs georganiseerd. In dit digitale tijdperk en met de opkomst van video-afspraken via Zoom of Teams, is het toch ook heerlijk om exposanten en bezoekers weer fysiek te kunnen ontmoeten. Grootste voordeel is wel dat je zonder afspraak een bezoek kan brengen aan bedrijven en organisaties: lekker laagdrempelig dus. Probeer maar eens buiten een beurs om tientallen bedrijven op een dag te bezoeken. Dat gaat je dus niet lukken.

De vakbeurs staat in het teken van ‘Samen bouwen aan de toekomst’. Beetje een open deur natuurlijk, maar we kunnen alleen samen de uitdagingen die op ons afkomen aanpakken. Voorbeelden zijn circulariteit, industrialisering en digitalisering. Zo is er een speciaal Cirkel Theater ingericht waarin bezoekers kennis kunnen opdoen over circulair ontwerpen en bouwen. Daarnaast is er het Tech Forum waarin het thema digitaal bouwen wordt toegelicht. Er zijn dagelijkse talrijke presentaties van een half uur te volgen. Ook nieuw zijn de BouwBeurs Awards: dat zijn innovaties van exposanten die de aandacht van de markt verdienen. De winnaars worden tijdens de beurs bekendgemaakt. Daarnaast staan de bekende activiteiten zoals wedstrijden en diverse demo’s weer op het programma.

Daarnaast zijn er veel activiteiten op de beursvloer, zoals een Glaspaviljoen, Houtpaviljoen, Tegelplein, Vlok Kennisplein, Loopbaanplein, Start-Up straat, Natuurinclusief Bouwen Paviljoen en Veiligheidsplein. Ook is er een BouwBeurs Nieuwscafé en kun je diverse routes op de beursvloer volgen. Het is bijna teveel om allemaal op te noemen.

Uiteraard is BouwTotaal ook weer op de beursvloer te vinden: standnummer F042 in Hal 7. We ontmoeten je daar graag om bij te praten. Maar we gaan zelf uiteraard ook de beursvloer op om onze kennispartners te bezoeken, nieuwe contacten te maken en noviteiten te ontdekken. In deze extra dikke beursspecial hebben we BouwTotaal gecombineerd met RenovatieTotaal, nog zo’n prachtig blad van de Nederlandse HandelsUitgaven. Want er ligt ook een grote transformatieopgave bij de bouw en de bestaande bouw zal daarnaast vanwege de energietransitie flink aangepakt moeten worden. Talrijke uitdagingen die we zeker op de beursvloer tegen gaan komen. We hopen je daar te ontmoeten!

Ing. Frank de Groot
Hoofdredacteur BouwTotaal