Neem jij jezelf serieus?

Artikel delen

Natuurlijk hoor ik je denken. Je gaat toch niet over jezelf zeggen dat je niet serieus bent in je vak? Toch ben ik bang dat twee op de drie werknemers in de bouwsector de BouwBeurs, serieus niet gaan bezoeken. Een gemiste kans.

Natuurlijk, er zijn altijd voldoende redenen om te bedenken waarom je niet naar de BouwBeurs zult gaan. Maar er zijn nog veel meer redenen om wel te gaan.
Zo kopte onlangs een gerenommeerde krant dat de Bouw in 2019 levensgevaarlijk is. Het streven van jaarlijks nul doden gaat al niet meer lukken. In de eerste week van het nieuwe jaar verongelukte helaas al iemand. In 2017 verongelukten maar liefst twintig werknemers. Twintig teveel. Of wat denkt u van al die noviteiten? Materialen en technieken om uw werk voordeliger, efficiënter, sneller of wat dan ook te doen. Bijvoorbeeld stucloper, één van de meest gebruikte afdekmaterialen om vloeren te beschermen tijdens de verbouwing of schilder- of renovatiewerkzaamheden. Een product wat nog geen vijftien jaar oud is en nu al ingehaald wordt door premium afdekvliezen.

Een afdekvlies? Ja… die beschermt de ondergrond tegen bevuiling en beschadiging. Het materiaal is extreem vocht absorberend, vloeistofdicht en zeer licht. Ongeveer de helft in gewicht. Je kunt het dus veel makkelijker meenemen naar elke klus.

Dat licht in gewicht is niet alleen prettiger maar ook gezonder. Zelfs de stratenmakers worden nu een lichtgewicht steenknipper voorgeschoteld die ook nog eens een derde lichter knipt. Maar als u dat niet weet en dagelijks een steenknipper van ruim veertig kilo in de bus tilt in plaats van eentje van nog geen twintig… dan mis je echt iets. Wat ook wel een bijzondere is, is de al ruim een halve eeuw bekende WD40. Het wondermiddeltje tegen vrijwel alles. Meer dan tweeduizend toepassingen!

Het merk met de bekende blauw-gele bus heeft zichzelf weer spectaculair geïnnoveerd met een flexibele spuit zodat je nog makkelijker op moeilijk bereikbare plekken kunt komen. En spreken die innovaties je weinig aan? Doe het dan voor je eigen portemonnee. Zo staan er zeshonderd exposanten met beursaanbiedingen, of minstens één noviteit, productverbetering of slimmigheidje, vijf dagen klaar voor al die professionals, die wél serieus met hun vak omgaan.

Serieus met je vak omgaan. Het zou een soort basisbehoefte moeten zijn. Goed voor jezelf zorgen, én voor je collega’s. Een soort waardering voor je eigen mogelijkheden, vaardigheden en kwaliteiten. En die van je collega’s. Per slot van rekening, als je jezelf niet serieus neemt, waarom zou je opdrachtgever of collega dat dan wel doen?

Arap-John Tigchelaar
Directeur Transferro BV
probin is een formule van Transferro BV